..

Actori

Kıvanç Tatlıtuğ

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.haberport.com/magazin/kivanc-tatlitugun-yeni-ve-son-dizisi-h3203.html

Haberport.Com Güncel HaberlerCagatay Ulusoy

Adevarata poveste dupa care este realizat serialul “ Mireasa din Istanbul”.



Numele ei este Ülkü Üst si si-a descoperit pasiunea pentru muzica pe vremea cand studia  la liceul de fete din Istanbul. Si-a dezvoltat abilitatile in domeniu luand ore la “Rumelian Turks Music Association’. Pentru a se descurca financiar lucra intr-un magazin de imbracaminte. La acea vreme erau organizate de catre reviste diverse competitii muzicale si ea reuseste sa castige o astfel de competitie la care au fost 100 de participanti, devenind din acel moment foarte cunoscuta in intreaga tara.
Cea mai cunoscuta formatie din anii ‘70 era “Beyaz Kelebekler” formata din cinci studenti care aveau nevoie disperata de o voce feminina, primele doua soliste parasisera rapid formatie pentru ca s-au casatorit.  Ulku devine solista trupei si are mari realizari. Cântecul său, numit "Sen Gidince Bak Neler Oldu", devine un succes uriaș în Europa în anii 1970, în special în Olanda și Germania.
In timpul concertelor date de formatie in Istanbul, un om de afaceri Ali Sarpcan, provenit dintr-o familie cu adanci radacini in Bursa venea adesea sa-i urmareasca. Pentru ca ii place solista de care se si indragosteste, face pasi pentru a o atrage si pana la urma o duce la Bursa. Se casatoresc in 1975 si  Ulku incepe sa traiasca la Bursa, fiind foarte cunoscuta pentru ca orasul avea doar cateva cartiere.
Pentru Ülkü Sarp de acum viata incepe sa fie mai grea, ea fiind nora nedorita. Incepe sa lupte pentru a se face acceptata.
Soacra lui Ülkü a fost o femeie cu principii dar nici pe departe ca si cea din serial, realizatorii  cautand sa dramatizeze evenimetele pentru atragerea publucului.
Cum renunta cu tristete in suflet la cariera ei muzicala, pentru a-si ocupa timpul se apuca de cusut diverse lucruri acasa si pentru a le putea vinde primeste de la soacra un magazin. Ia apoi cateva masini de cusut pentru a coase rochii. Cu timpul hainele au inceput sa fie de calitate si asa si-a deschis casa de moda “Kelebek Modaevi’. In paralel canta la diverse evenimente caritabile.
Oamenii din Bursa, mai ales familiile cu adanci radacini, nu o doreau pentru ca fiind cantareata considerau ca nu se potriveste nici cu traditia familiei Sarpkan din care acum facea parte.
Intr-un interviu dat inainte de realizarea serialului, spunea ca asteapta sa se filmeze cu detaliile pe care ea le-a dat.






 

Interviu Cagatay Ulusoy-octombrie Hello 2016



RH: Cum ai gasit Monte Carlo?
CU: Am gasit Monte Carlo foarte special si impresionant. Nu am avut prea mult timp sa-l vizitez dar m-au impresionat cladirea cazinoului, opera din Monte Carlo si hotelul Paris in care am locuit, totul a fost impresionant. Cu prima ocazie vreau sa vin din nou.
RH: Sarp din Icerde este intr-un altfel de rol decat cele avute pana acum. Poate putin mai vagabond si mai curajos. Care rol il simti cel mai profund?
CU: Nu am uitat nici unul dintre rolurile interpretate pana acum, ele sunt undeva in interiorul meu. Ele sunt cel mai probabil legate unul de altul pentru ca toate sunt niste caractere solide. Ele au fost cu caracteristici diferite, puternice, diferite puncte de vedere asupra vietii, stari emotionale diferite. De la fiecare am invatat ceva.
RH: Copil al unei familii foarte instarite, indragostit romantic,  ti se potrivesc dar stilul rebel cu sufletul hoinar te fac sa te simti fericit?
CU: Sunt o persoana simpla si sincera in viata de zi cu zi, nu cred ca sunt rebel cel putin asta incerc sa fac. Desigur caracterele interpretate au cate ceva din mine. Fiecare are un loc special in sufletul meu, pe toate le iubesc.
RH: Serialele sunt foarte interesante si trebuie lucrat ore in sir zilnic. Cum te descarci?
CU:Nu-mi ramane mult timp in afara platoului dar daca am timp acasa fac sport.
RH: Cum stai cu timpul liber in Istanbul? Iti place sa te distrezi din cand in cand?
ÇU: Nu am foarte mult timp liber sa-l petrec in Istanbul. Sunt cateva aspecte legate de aceasta munca care cere sacrificii. De exemplu trebuie sa acorzi atentie la ce faci, la pasi ce ii faci. Din acest motiv cand sunt foarte obosit cu siguranta imi place sa merg departe si sa ma relaxez.
RH: Unde iti place sa mergi cand vrei sa te departezi?
ÇU : Los Angeles, Insulele grecesti, Ayvalik,  Golful Saroz.
H: A fost pentru tine Los Angeles o evadare? Ce ai facut acolo?
ÇU: Cu siguranta intr-un anume sens LA a fost o evadare pentru mine dar acolo m-am si dezvoltat profesional. A fost foarte profitabil sa ma aflu acolo. Am avut si vacanta si m-am si pregatit pentru rolul din noul proiect. Am fost foarte fericit acolo.
RH: Acum serialele tale sunt difuzate in multe tari. Fiind la Los Angeles, participand la petrecerea Dolce&Gabbana, filmand aici in Monaco cu noi, nu se poate sa ajungi aici fara sa ai o reputatie in Turcia. Care sunt visurile tale de deschidere catre lume a carierei tale si cat de important este pentru tine?
ÇU: Desigur ca este un lucru bun, te face sa fii mandru, fericit si te motiveaza. Cel mai mare lucru pentru un actor este sa fie capabil sa faca ceva pe plan international. Datorita proiectelor mele sunt tot mai cunoscut. Este un lucru foarte pretios pentru mine. Sper ca intr-o zi voi fi parte a unui proiect international. Pentru asta facem treaba si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa am proiectul potrivit la timpul potrivit.
RH: In opera din Monte Carlo te-ai asezat la pian si inca odata ne-ai surprins. Tobosarul din Delibal si restul prestatiei tale in ce priveste muzica ma face sa te intreb daca fanii tai pot astepta ceva de la tine legat de muzica? Ai vreun plan pentru viitor?
ÇU: Acum nu am un astfel de plan. Prioritatea mea este sa particip la proiecte de buna calitate si pentru o perioada mai lunga in domeniul actoriei. Imi place muzica dar o vad ca un punct in plus pentru actorie.
RH: Mereu ai fost implicat in proiecte de succes si cu mare audienta. Dar se poate sa te gandesti intr-o buna zi sa faci si un film de arta? Cu cine sau cum ti-ar place sa participi la un astfel de proiect?
ÇU: Eu nu consider un film ca unul de arta, sau de box office. Muncesc la fiecare proiect in care sunt fericit sa ma aflu. Imi place sa fac filme bune si sa negociem cu producatori importanti.
RH: Tara noastra si lumea trec prin momente dificile in ultimii ani. Am auzit ca lucrezi la un scenariu fiind influentat de toate aceste probleme sociale. Vrei sa ne spui putin?
ÇU: Terorismul este din pacate cel mai rau lucru din lume, mai ales in cazul tarii noastre necazul este si mai mare. Noi nu vrem sa fim afectati de aceste evenimente in societatea in care traim. Le privim cu ochii nostri si le exprimam cu sentimentele noastre din cand in cand. Am scris despre asta cum am simtit dar pentru moment nu pot da mai multe detalii.
RH:Ai visat sa si regizezi?
ÇU: Este foarte important sa fii in spatele camerei. Locul care nu apare pe ecran dar te face sa simti profumzimea din orice unghi. Este minunat ce a simtit regizorul in momentul filmarii. Un serial sau un film aduna diferite sentimente. Sunt mereu interesat de asta si momentan stau si observ.
RH: Ai o echipa frumoasa, prieteni apropiati cu care lucrezi. Asta se reflecta in munca ta nu-i asa?
ÇU: Desigur cred ca se reflecta. Este mai liniste si ma face sa ma simt confortabil muncind intr-un astfel de mediu. Managerul meu si stilistul imi sunt prieteni foarte apropiati si colegi intr-un sens profesional. Ne cunoastem foarte bine unul pe altul si totul decurge foarte usor desigur.
RH: Ai un nume pe care l-ai luat drept model sau ai un favorit?
ÇU: Desigur urmaresc foarte multi oameni care sunt foarte buni in munca lor si care sunt un exemplu. Incerc sa fiu mai bun si diferit si sa ma dezvolt.
RH: Milioane de tineri viseaza sa devina Cagatay Ulusoy cand te privesc. Ca sa fii un bun actor este suficient sa arati bine? Ce sfat ai pentru ei ca un om cu experianta care cunoaste aceasta industrie?
ÇU: In primul rand ei sa decida ce vor sa faca. Nu este suficient doar sa arati bine ca sa ai succes in aceasta industrie. Ii incurajez sa studieze actoria la diferite scoli fie private fie de stat, sa faca tot ce pot pentru a-si imbunatati ceea ce fac. Sa faca lucrurile care le plac si sa fie fericiti cu acest lucru.
RH: Ce faci pentru a-ti imbunatati munca?
ÇU: Pentru mine si pentru personajul ce-l interpretez, muncesc constant pentru a-l face sa traiasca. Am invatat sa cant la tobe in Delibal, pentru Sarp din Icerde am invatat sa ma lupt si sa folosesc arma. Actoria este un camp deschis pentru dezvoltare. Deci mereu invat cate ceva nou. Vreau sa fac proiecte bune. Cu stima si respectul de sine cred ca pot in mod constant sa ma dezvolt pentru oamenii care ma urmaresc.
RH:Dupa James Bond, portile cazinoului din Monte Carlo au fost deschise pentru tine pentru sedinta foto. Te simti ca si Bond in aceasta atmosfera?
ÇU: Este foarte special si emotionant pentru mine. Dupa filmul cu Bond ma simt foarte diferit pentru a face  o sedinta foto in aceasta cladire. Da ma simt ca si cum as fi Bond.
RH:In serial vedem o poveste de dragoste dificila si secreta. Cagatay lupta pentru dragoste?
ÇU: Sa nu amestecam viata cu serialul. Nu prea imi place sa vorbesc despre aceste lucruri.
RH: Acest proiect ne-a atras in foarte scurt timp si s-a creat propria baza de fani. Te-ai asteptat la acest succes?
ÇU: Toata echipa credem in Icerde. De fapt este o poveste dar personajele si povestea sunt foarte reale si pline de surprize lucru care ne-a facut sa avem un astfel de succes. Toata echipa am muncit cu daruire si am facut cu adevarat o munca grea pentru a realiza Icerde.
RH: Care este pentru tine cel mai important criteriu cand spui da unui proiect?
ÇU: Satisfactia din mine pot spune pe scurt dar sunt multe criterii. Dar daca eu cred in el este suficient pentru a lua parte la proiect.
 RH: Dupa 10 ani unde te vezi sau ce ai vrea sa vezi?
ÇU:  Nu stiu asa cum nu am visat nici in urma cu 10 ani la locul in care ma aflu acum. Nu stiu unde pot fi peste 10 ani dar vreau sa traiesc linistit si sa am o viata fericita.
RH: Cum te simti sa fii cunoscut in diferite tari din lume in care oamenii iti urmaresc serialul? Ce vrei sa le spui fanilor tai din strainatate?
ÇU: Primesc foarte frumoase mesaje si cadouri din diferite parti ale lumii. Cu toate ca exista mile distanta intre noi, vazand atata dragoste ma emotionez. Ei cred in mine, dragostea lor imi da o energie buna. Acestia sunt cei mai importanti factori care ma motiveaza. Le multumesc din nou pentru suportul lor si pentru a fi aici cu mine.


Interviu Cagatay Ulusoy-Aras Bulut Iyinemli


Aras: Ok sa incepem. Vorbind despre mine, nu sunt o peroana care sa raspunda la intrebare dupa intrebare dar acum eu si Cagatay vom face interviul impreuna. Este o premiera pentru noi asa ca suntem foarte emotionati.
Cagatay: Ne vom imagina unul pe altul, “Dumnezeule ce face Cagatay?”(rade)
Aras: Incepem un nou serial. Ce crezi Cagatay, cum te simti?
Cagatay:  Pentru inceput lasa-ma sa-ti multumesc ca m-ai invitat sa facem asta.
Aras: Placerea este a noastra dle Cagatay.
Cagatay: Desigur sunt emotionat. Citind scenariul pentru prima data si cunoscand personajul, am avut sentimente profunde. Am fost prins de personajul care traieste o mare durere in multe circumstante dificile si inca este sanatos puternic si determinat. M-am intrebat daca oamenii in astfel de circumstante raman drepti. Personajele sunt complete si profunde. Pentru fiecare personaj exista o situatie particulara si o poveste puternica. Am iubit personajul si am inceput sa pun intrebari.
Aras: Cand te-ai intors din America ai inceput sa te pregatesti pentru rol.  Cum ai inceput?
Cagatay: De fapt am inceput sa ma pregatesc cu 6 luni inainte. In America am luat cateva scurte lectii, mi-am schimbat apoi look-ul, m-am tuns. Impreuna cu tine dupa cum stii am luat lectii de lupte.
Aras: Am avut un foarte bun profesor, a fost cu adevarat o perioada amuzanta.
Cagatay:  Vreau sa transmit multumiri lui Cetin Sarikartal care ne-a ajutat mult.
Aras: Exact, privind pregatirile pentru filmare vreau sa impartasesc acum un moment cu tine. Intr-o zi ne-am dus la aceste lectii de pregatire pentru filmare si am luat in mana un pistol pentru prima data.  M-am uitat la tine si ai inceput si tu sa tragi de vreo 12 ori. Dumnezeule mi-am zis ce face baiatul asta? Dar cred ca ai avut experienta dinainte
Cagatay: Am inceput antrenamentul cam de la 14 ani asa ca sunt putin obisnuit cu el.
Aras: Mai tarziu el m-a invatat. Maestrul!
Cagatay: Dar si tu esti foarte bun. Poate nu ai mai folosit unul dar ai facut ca personajul sa traiasca. Ei bine ce te atrage la Mert?
Aras: Caracterul lui Mert este astfel: Este un om foarte singur, a crescut fara dragoste. A fost rapit la o varsta frageda si pus sa cerseasca pe strazi. Nu pot explica mai mult dar de fapt ma intreb cat de motivat poate fi un om neiubit. M-am gandit mult la el, am fost foarte curios in ce il priveste. Rapit, cersind pe strazi, felul in care a trait si supravietuit, m-au facut sa fiu foarte curios. Singurartatea lui Mert este o lupta continua.  El apuca orice pentru ca stie ce greu este sa ai un lucru, are o viata grea dar zambeste, el isi conduce viata zambind.
Cagatay: De fapt o metoda de protectie.  In spatele fiecarui personaj se afla ceva neasteptat.
Aras: Desigur este o masca. Mert este traumatizat si incearca sa ascunda asta.  Oamenii sunt pe cont propriu si el spune ca chiar daca nu-l cunoaste nimeni este iubit. Nefiind iubit el vrea sa fie iubit. Sunt atras de acest personaj care are mari abilitati de supravietuire si din aceasta cauza el face cateodata ca lucrurile rele sa lucreze pentru el. In spatele fiecarui personaj este o neastepta, surprinzatoare si excitanta poveste. Iti amintesti ca atunci cand am primit scenariul toata lumea era curioasa ce va fi in episodul 4 si erau nerabdatori sa-l primeasca intreband mereu de el.
Cagatay: Faptul ca Mert a crescut fara sa fie iubit este un lucru foarte important. Toti in copilarie cautam sa ne facem simtita prezenta, “uita-te la mine sunt aici” . Dar un copil care a crescut fara dragoste are o alta nevoie sa fie recunoscut. Pentru ca dovedindu-si lui insusi este foarte dificil si nevoia lui este mai mare.   Mert mereu incearca sa-si dovedeasca lui insusi dar pentru Sarp a fost invers. El mereu a stiut ca mama lui il iubeste, a vazut dragoste si crede in dragoste. Lupta lui a fost dusa alaturi de mama lui si din acest motiv nu trebuie sa dovedeasca nimic lumii. A devenit un idealist, determinat, stiindu-si obiectivele spre care se indreapta. Este un om care termina ce incepe.  Spune..”m-am comportat bine”
Cum a fost copilaria ta?
Aras: M-am comportat si eu foarte bine. Mama mea lucra si m-a crescut sora mea mai mare. Cand imi spunea asteapta aici, ramaneam acolo. Privind in urma inca as putea astepta..., sora mea inca glumeste legat de asta.
Ai fost un copil ce a facut nazbatii?
Cagatay: Da, am fost foarte hiperactiv. In fiecare saptamana parintii mei erau chemati sa vorbeasca cu profesorul, mai ales la scoala elementara. Eram hiperactiv si depaseam limitele. Tocmai din acest motiv am inceput devreme sa fac sport. Am inceput cu baschetul pe la 7-8 ani asa ca mi-am consumat in acest fel energia. Cand ajungeam acasa eram linistit. Baschet am jucat mereu si inca joc.
Aras: Sportul poate face cu adevarat un om fericit.
Cagatay: Linisteste oamenii si ii aduce inapoi pe drumul cel bun. De exemplu in lupta sportiva esti fortat sa alegi mutarea corecta in doar cateva secunde. Eu cred ca acest lucru este important in viata si sa ai perspectiva asupra a ceea ce este important.
 In serial noi suntem frati. Cum te impaci cu fratii si surorile tale?
Aras: Am un frate si o sora mai mari. Fratele este mai mare cu 11 ani iar sora mea cu 15. Nu am frati mai mici dar am nepoti si nepoate.  Desigur ca diferenta de ani are efect si asupra ta, cresti mai mult intre adulti. Dar este si altceva, un test de incredere. Inchizi ochii si te lasi sa cazi pe spate. Avand o sora si un frate mai mare te lasi sa cazi stiind ca fratele si sora ta sunt acolo sa te prinda.
Ai si tu un frate nu-i asa?
Cagatay: Da, un frate mai mic. Are 17 ani si studiaza la Londra anul acesta. Fiind fratele mai mare este o responsabilitate mai mare.  Intre noi este o diferenta de 8 ani, simt ca parca as avea un copil de la o varsta foarte frageda, fiind responsabil pentru el in orice moment. Sa vad daca se spala, daca doarme, lucruri de genul asta. Fiind frate este asa cum ai spus, iti da incredere, stii ca in spatele tau este cineva care pune fericirea ta in fata fericirii lui. Este foarte important.
Aras: Tu ai spus “ Ca si cum ai avea un copil la o varsta frageda”, frumos zis.
Cagatay: Cu adevarat asa simt.
Sora ta mai mare a facut multe pentru tine. Dar cine este cealalta femeie importanta din viata ta?
Aras: Desigur mama mea. Frumoasele noastre mama care fac atatea pentru noi. Oamenii pretiosi sunt alaturi de noi si la bine si la rau. Jumatate dinntre oameni sunt femei iar cealalta jumatate este adusa de lume tot de catre femei. Daca ele ne lasa pe cont propriu noi nu putem merge mai departe. Constant invat cate ceva de la verisoarele mai mari, vecine si femeile cu care muncesc si desigur de la femeile care sunt in viata mea care te invata sa colorezi viata cu toate culorile lumii.
Din cate stiu si tu acorzi o mare importanta spiritualitatii. Ai un sfat de care iti amintesti mereu si pe care il auzi mereu in urechi?
Cagatay: Vreau sa fac aceasta munca fara sa-mi pierd respectul si emotia pana la sfarsit, imi amintesc mereu asta.
Partea 2

Aras: Fie ca noi sa gasim mereu motivatie si energie pentru munca pe care o facem cu voia lui Dumnezeu. Cred deasemenea  cu tarie ca mereu exista speranta. In aceasta viata se pot intampla multe lucruri. Succes, esec, bine si rau dar mereu exista speranta. De aceea imi spun “ Mergi pe drumul tau, gaseste-ti motivatia, alearga dupa lucruri care te fac fericit, stai la distanta de stres si sa ai un model bun”. Acum ma bucur ca suntem impreuna alaturi de maestri si oameni buni in aceasta munca.

Cagatay: Este cu adevarat ca o scoala.
Aras: Ce simti frate? Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu.. nume cu care lucram sunt foarte pretioase. Çetin Tekindor frate iti stie numele, este un lucru pretios.
Çağatay: Am vorbit oricum despre asta frate. Am intrebat ce vom face in prima scena. Nu te puteai controla, tremurai din cauza emotiilor. Jucand in fata lui Çetin este o mare mandrie. Avem de invatat o multime de lucruri de la el. Filmam de o luna si am privit fiecare scena cu el atat in timpul filmarilor cat si in culise. Il privesc mereu ce face.
Aras: Acest lucru este cu adevarat pretios. Jucam alaturi de Cetin, crestem pe ecran alaturi de el. De exemplu el spune “Draga Aras ce faci?” “Hello Cagatay”. El ne stie numele, este un lucru pretios si cum spui asta ne face mandri.
Çağatay: Suntem cu adevarat norocosi. Cu ajutorul; lui Dumnezeu sa continuam asa. “ Atata timp cat visezi o poti face”.
Esti un om care munceste din greu. Care este scopul tau pe viitor. Ai un vis pentru urmatorii 5, 10 ani?
Aras: Dumnezeule, am fost parte a unor proiecte foarte bune. Am lucrat cu oameni si echipe foarte bune. Nu am un raspuns clar legat de unde ma vad peste 10 ani dar vreau sa fiu parte intr-un proiect la nivel mondial. Cred ca acest vis este foarte frumos si este o buna motivatie pentru ca daca visezi o poti face.
Care sunt visele tale?
Çağatay: Acum ma gandesc in urma cu 10 ani, timpul din scoala, liceul si daca ma intrebi cum arata timpul de acum privit de atunci, nu pot vedea nimic. Nici nu puteam visa ca voi face munca asta pentru ca nu ma gandeam deloc sa fiu actor de aceea sincer nu stiu unde voi fi peste 10 ani dar cred in puterea viselor. Voi face cei mai bine cu putinta.
Aras: Vrei si tu sa fii parte dintr-un proiect la nivel mondial?
Çağatay: Desigur ca vreau. Ma consider cetatean al lumii. Noi stim care sunt conditiile in care este facuta aceasta munca. De ce nu?  De ce unul dintre noi nu ar putea fi de talie mondiala, nu este imposibil.
Aras: Care este punctul de cotitura din viata ta?
Çağatay: Fiecare persoana are un punct de cotitura. Cred ca tot ce decizi este una pentru un nou inceput, este un punct de turnura. Punctul meu de cotitura a fost acela cand am decis sa particip la “Best Model of Turkey. De acolo am continuat, cel mai important este sa iei decizia.  Putea fi total diferit daca alegi un alt proiect in locul celui ales.
Aras:  Si pentru mine a fost la fel. In timp ce studiam la Inginerie Aeronautica, obisnuiam sa joc in reclame. Regizorul serialului “Öyle Bir Geçer Zaman ki” m-a vazut si m-a invitat pentru o auditie. M-am dus si s-a intamplat.
Çağatay: Bine ca s-a intamplat.
Aras: Da, cu adevarat acela a fost punctul meu de cotitura.
Çağatay: Bine, acum iti pun o intrebare tipica de reportaj. Ai o latura necunoscuta a caracterului tau pentru cei care nu te cunosc? Si eu sunt curios.
Aras: Normal scriu cu mana dreapta dar joc baschet si box cu mana stanga.  Partea mea stanga este buna, de exemplu mana mea stanga este mai puternica cand trag un pumn. Nu stiu daca este bine sau rea aceasta caracteristica.
Aras: Care este caracteristica ta pe care nu o cunoastem.
Çağatay:  De fapt am si eu ceva ce am descoperit recent. Imi place sa stau in intuneric. Toate deciziile pe care le-am luat legate de cariera le-am facut stand in intuneric. Este ciudat dar pot gandi mai bine in intuneric. Se spune ca lumina straluceste mai mult in intuneric si la fel si eu in intuneric gasesc lumina din interiorul meu care imi arata calea de urmat.
Aras: Care este relatia ta cu shoppingul? Esti un om care se imbraca bine si pentru asta trebuie sa urmaresti trendurile.
Çağatay:  Am stilul meu. Avem o munca care tine de partea viziuala. Cand suntem in fata oamenilor suntem ca si intr-o vitrina si incerc sa urmaresc moda. Vrem sau nu trebuie sa urmarim trendurile. Ma uit prin magazine cat de des pot.
Aras: Ai intentia de a aduce trendul in fata oamenilor pentru ca eu nu am.
Çağatay: Actualmente port ce imi place si ce ma face sa ma simt confortabil. Incerc sa port ce ma face sa ma simt confortabil si nu sa apar diferit. Nu trebuie sa arati totul prin aspect ci cum ma gasesc ceilalti.
Aras: Asa sunt si eu. Imi place sa spun “ Daca mie imi place si altora le va placea” si asa cred ca este.  Lucrul important este de fapt sa ma simt bine in hainele mele.
Aras: Iti place sa faci reportaj?
Çağatay: Ne aflam in fata jurnalistilor de voie de nevoie.
Aras: Care este relatia ta cu muzica? De exemplu ai batut tobele in Delibal. Am gasit cateva melodii care urmeaza ritmul interior al personajelor.
Çağatay:  Imi plac mult tobele si multumesc ca datorita filmului am invatat sa cant la ele. Este interesant modul in care iti alunga stresul. Am invatat sa cant la chitara singur. Imi place sa ascult muzica chiar de cand imi incep ziua.
Aras: Si eu gasesc muzica pentru fiecare caracter. Am gasit cateva cantece care urmeaza ritmul interior al personajelor, am facut o lista. Le ascult inainte de a avea o scena. Ma aflu in buni termeni cu muzica si imi place sa gadil chitara.
Çağatay: Sa cantam la chitara si tobe impreuna intr-o zi...
Aras:  Sa o facem.  Care este relatia ta cu social media?
Çağatay: Nu o folosesc prea mult dar cand am un proiect citesc comentariile. Ma bucur ca ei exista si scriu lucruri frumoase. Le multumesc.
Tie iti place?
Aras: Imi place sa pun poze pe Instagram si sunt activ acolo dar nu si pe Twitter
Interviu Murat Yildirim iunie 2016



R-Cum iti merge?
MY-Pentru mine orice clipa este importanta, nu-mi place sa las sa treaca timpul fara sa fac nimic. Dupa terminarea filmarilor la serial voi merge in Anglia unde voi sta doua luni.
R-Ai luat recent doua premii, unul la Beirut si celalalt “cel mai bun actor”?
MY-Desigur este foarte important ca oamenii apreciaza eforturile noastre si aceste eforturi sunt rasplatite cu premii dar cel mai important este ca poti simtii dragostea lor. De exemplu in Beirut am intalnit oameni care s-au bucurat foarte mult, este foarte frumos sa fii iubit in alte tari. Pentru ca ma stiu ca si pe un actor turc foarte bun  imi doresc sa vina lucruri si mai bune, sa ajung intr-un punct si mai bun.
R-Este foarte imbucurator cand munca iti este apreciata, cand oamenii iubesc prestatia ta si primesti premii. Au existat momente cand ai vrut sa faci altceva pentru ca nu ai fost multumit de prestatia ta?
MY-De cand actoria a devenit profesia mea au fost clipe in care m-am intrebat: se potriveste asta cu caracterul meu? Mi s-a intamplat asta cand filmam Asi. Da imi iubesc mult munca mea.
R-Crezi ca atunci cand Murat Yldirim este intr-un proiect, proiectul trebuie sa fie foarte bun? Cum iti alegi proiectele?
MY-Imi ascult inima tinand cont de experienta mea. Deasemenea mai exista un prieten drag a carui parere imi place sa o aud dar desigur pana la un punct. Exista deasemenea si lucruri din viata mea pe care nu le cunoasteti si includ si viitoarele proiecte. Si desigur cand este un moment critic il mai am si pe managerul meu care rezolva problemele.
R-Eu cred ca tinuta si toate partenerele de pana acum au facut un lucru perfect. Cand privesti poti spune ca nu iti place?
MY- Cand faci ceva si cineva spune, “esti bun”, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa spui multumesc, nu este nevoie sa te apreciezi singur. Cand un artist este apreciat pentru arta lui el cauta sa o serveasca cat mai bine. Personal imi place sa servesc arta. Fara sa ma preamaresc imi spun cateodata, “ai jucat bine’ dar desigur sunt si multe situatii cand ma critic.
R- Daca nu ai fi fost actor ce ai fi fost?
MY-Am studiat ingineria mecanica dar probabil as fi devenit doctor. Mama mea a avut dreptate si am realizat ca medicina este o profesiune mai apropiata de temperamentul meu. Poate la anii astia dupa toata scoala as fi devenit om de afaceri. In mintea mea actoria nu a fost o profesie dar ceva de care m-am indragostit si am continuat cu aceasta dragoste. Ce stiu sigur este ca indiferent ce meserie as avea, vreau sa o fac bine si cu bucurie pentru ca fiecare meserie este o mare parte din viata. Orice vine in viata, omul poate face daca vrea, toate usile sunt deschise.
R- Esti un om care apreciaza spiritualitatea. In interviuri ai vorbit despre bunatatea umana. Te-ai confruntat cu injustitia pana acum?
MY-Nu exista fiinta umana care sa fie perfecta. Fiecare avem in minte dorinte, este evident ca am fost creati sa facem greseli. Daca prin bunatate te referi la ganduri pozitive, vederi pozitive, da asta este ce vreau. Pentru mine totul este minunat in viata, as vrea sa vad oameni cu gandire pozitiva. In concluzie incerc sa nu uit ca viata este frumoasa.
R-Ai multi prieteni?
MY-Am multi prieteni in domeniu si nu numai. Cred ca aleg in functie de oglinda sufletului, credinta si etica lui.
R-Erai un copil popular din cauza ca tatal tau era profesor. Acum este mandru de tine?
MY- Da, cred ca este mandru de mine, la inceput nu si-a dat seama de situatie dar cu timpul s-a obisnuit.
R- Intr-un interviu anterior ai spus “ joci o scena intr-un serial si o problema de acasa este rezolvata”  Au fost proiecte in care ai gasit raspunsuri pentru personajul interpretat?
MY-Desigur pentru ca in acel moment problema este in capul tau si o traiesti cu inima. Actorul nefiind el insusi se poate apropia realistic de caracterul personajului interpretat cu mai putin sentiment, un pic mai multa obiectivitate. El isi poate da sufletul pentru ca aceasta profesie te duce foarte departe, o profesie care iti aduce aminte din nou si din nou de sentimentele tale si creaza legaturi cu trecutul tau. Cateodata caracteristicile mele conduc rolul interpretat. In viata totul se invata, in cele din urma descoperim lucruri noi si sentimente pe care le scot la iveala din interiorul meu ajutat de scenarist si regizor.
R- Este difici; pentru un actor sa-si gestioneze cariera? De ce lucruri iti dai seama?
MY-Nu este asa de usor ca si in viata. O facem cumva cu mintea, inima si constiinta. Avem cel mai bun mecanism de pe pamant care poate fi imbunatatit. Suntem ca si niste piloti, zburam si ne-am putea ciocni, se poate intampla. In toate proiectele mele fac ce trebuie sa fac dar nu imi place sa fac lucruri care nu sunt treaba mea cum ar fi: in ce zi se difuzeaza serialul, cum stam cu ratingul pentru ca nu tine de mine. Fac ce trebuie sa fac fara sa ma amestec in rest.
R- Unerori ceea ce iti doresti nu se intampla.
MY-Daca iti dorest cu adevarat te vei lupta pentru asta. Daca nu se intampla vei fi calm si vei spune “am incercat” si apoi nu mai trebuie insistat.
R-Iti asumi orice risc pentru actorie? Daca ar fi nevoie ai sari de la inaltime, ai trece prin canale inguste, ai zbura..?
MY-Daca nu iti imbunatatesti aceste abilitati nu o poti face. Mai am multe lucruri de imbunatatit, de exemplu nu pot merge foarte bine pe bicicleta dar daca voi avea un astfel de proiect voi invata foarte bine.
R-Ai taiat si pastrat primele articole despre tine?
MY-Tatal meu o facea la un moment dat, le-am vazut acasa dar apoi au disparut.
R-Mie de exemplu imi plac fotografiile vechi dar dupa o vreme ma plictisesc de ele. Realizez ca nu vreau sa ma blochez prea mult in trecut.
MY-Da, asa este, nu pot spune ca ma uit la fotografiile vechi. De exemplu nu pot privi la cele in care sunt oameni apropiati pe care i-am pierdut, ma gandesc la ei, nu-mi place sa vorbesc mult despre trecutul meu, trebuie sa mergi mai departe. Omul nu evolueaza daca vorbeste in mod constant despre trecut care incet incet il duce la moarte pentru ca in viata nimic nu se opreste si ce este oprit este pedepsit. Este frumos sa lucrezi, sa fii productiv, sa citesti carti, lucruri care ii fac pe oameni sa evolueze.
R-Te-ai mintit vreodata?
MY-Desigur de multe ori. Ma preocupa ceva si imi spuneam ca  fac mai tarziu, amanam, asa faceam in trecut dar mi-am dat seama ca este rau.  O alta modalitate ca sa te pacalesti este sa iti spui despre ceva ca ajunge, din contra pentru o persoana nimic nu este suficient, nu ajunge niciodata omul fiind mereu flamand si confruntandu-si foamea mananca, de fapt un lucru normal si acelasi lucru se intampla si cu sufletul.
R-Iti place sa dai interviuri?
MY-Daca ma gandesc la conversatia de acum da.
R-Sa faci fotografii?
MY-Mai mult acum decat in trecut
R-Sa faci poze cu fanii tai?
MY-Da-mi voie sa-ti spun ca in ultimii trei ani nu am refuzat nici una desigur daca am fost disponibil in acel moment. O poza in care zambesc este un foarte mic cadou ce-l pot face.
R-Pana acum care a fost cel mai traznit lucru facut de fanii tai.
MY-Am un fan foarte insistent, ii raspund de fiecare data pentru ca nu vreau sa-l supar dar si eu ma simt putin cam rau. Mi-ar place sa faca mai mult pentru el insusi.
R- Esti foarte atent cum iti alegi cuvintele, dai raspunsul dupa ce te gandesti putin. Mereu esti asa? Nu ai facut nici o greseala?
MY- (Rade) Exista cineva care sa nu greseasca?
R-Desigur nu este de aceea il intreb pe Murat Yldirim.
MY- Starea de spirit a unei persoane se schimba in fiecare moment. Fiecare cunoaste pe cate cineva dupa propriul criteriu. Te cunosc, te cunosc dupa criteriul meu, daca pentru o clipa uit de mine fac o greseala si asta este normal pentru ca suntem oameni. Imi place sa procedez cu mine in acest fel dar exista ceva, nimic nu se intampla brusc, nici macar greselile nu se intampla brusc.  Dupa ce o greseala este facuta trebuie sa mergi inapoi si sa te intrebi, sa fii bun prieten cu tine, sa faci lucruri care te fac fericit. Imi spui ca mi-ai citit interviul, in fond nu mai sunt aceiasi persoana, chimia mi s-a schimbat dar desigur au ramas neschimbate si caracteristicile bune. Nu poti sti mai bine pe alti daca nu te cunosti pe tine.
R-Ai si scris nu-i asa?
MY-Da, am scris cu un prieten, o nuvela si un scenariu. Am facut ceva impreuna, unele lucruri se pot intampla in viitor dar pentru moment ne-am distrat.
R-Crezi ca ai reusit sa-ti gasesti scopul in viata?
MY-Spunand, “multumesc si va rog” este foarte important si mi-am cladit viata pe asta. Multumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am trait si tot ce mi-a dat pentru ca daca nu esti recunoscator pentru viata nu-i cunosti valoarea.
R-Iti place Istanbulul?
MY-Mult dar nu imi place sa stau mereu aici. Cand nu sunt aici vorbesc mereu de el. Poti face aici multe lucruri, te poti intalni cu multe culturi.
R-Deci esti dintre aceia care duc o viata buna aici.
MY-Da. Imi place sa iau barca si sa stau sa-l privesc de pe mare. Folosesc metroul, stau de mult in Istanbul si am locuit in diverse locuri de aceea ii cunosc foarte bine locurile. Si pana am crescut am locuit in diverse locuri pentru ca tata era profesor. Am crescut la Konya apoi ne-am mutat la Adana si apoi universitatea la Istanbul. Cand studiam am fost ofiter de recensamant, a fost cea mai mare experienta din viata mea. Mergeam la o usa si dupa patru pasi ajungeai la alta in care era o alta lume, am putut intelege cat de diferit este universul fiecaruia. Imi place sa intalnesc oameni noi si sa vizitez locuri noi.

Interviu Cagatau Ulusoy aprilie 2016


R: Suntem la Bodrum pentru a filma reclama Colin si tu esti noua fata a marcii. Ne poti vorbi despre aceasta colaborare?

CU: Cunosc Colin de multi ani, este o marca  cu succes mare atat in Turcia cat si la nivel global. Este foarte recunoscut si cu interes in multe tari. Cu stilul tineresc, energic si atractiv, devine o marca globala. Cand a venit propunerea din partea lor am acceptat imediat. Este o munca cu o echipa foarte buna cu multe nume cunoscute, noi facem o munca foarte buna.

R: Ne-ai lipsit foarte mult, se pare ca ne intalnim acum prin aceasta campanie publicitara.

CU: Da a fost o filmare foarte placuta, am avut ceva greutati din cauza vantului puternic dar ne-am gasit drumul. Asta face ca sa-mi placa foarte mult munca mea. Scenele subacvatice sunt stilul meu. Vremea a fost cam rece dar nicio problema, putine frisoane. Filmarea a fost foarte distractiva si raspunsul ce l-am primit a fost frumos si cei care privesc stiu ce temperaturi sunt vara.

R: In reclama ai sarit in mare si ai facut filmare subacvatica temperatura fiind de 17-18 grade. Care este relatia ta cu marea?

CU:  Poti totusi inota in martie la Bodrum. Imi place sa inot atat  in scop sportiv cat si ca divertisment. Este o mare placere sa ma scufund si sa inot. Sub apa este o alta lume.

R: Partenera ta de filmare este celebra din “Victoria's Secret Angel” si ai fost interesat si tu in aceasta alegere. De ce Taylor Hill?

CU:Campania a inceput cu o lista lunga de nume si Colin a ales ce am preferat eu. Din aceasta lista le-am spus ca prefer sa lucrez cu Taylor, are o energie foarte buna, o fata tanara si inainte am vazut filmari cu ea. La final ne-am intalnit si am facut o echipa foarte buna. Ei ii place publicul, cred ca toti o plac.

R:Nu te-am mai vazut dupa ce s-a terminat Medcezir. Ce ai mai facut?

CU:Imediat, iulie-august am filmat Delibal. Apoi am plecat la Los Angeles unde am stat doua luni pentru a invata despre actorie si o cultura diferita. Pentru premiera filmului m-am intors si apoi m-am dus din nou acolo.

R; Cum este viata ta acolo?

CU: Foarte frumoasa, ma dezvolt. Acolo imi petrec foarte eficient timpul. Iau lectii de dans, fac sport, merg la pilates. Oricum fac pilates de cinci ani nu am renuntat deloc. Oriunde merg cu siguranta caut un loc unde se face pilates.

R: Pentru a te pastra in forma in afara de exercitii te ingrijesti si de dieta?

CU: Am o dieta si pentru a ma pastra in forma mananc sanatos. De exemplu zaharul si painea alba nu exista in viata mea. Sport tot timpul, oricum acesta mereu a fost in viata mea.

R:In istoria televiziunii turce, Medcezir a devenit de neuitat. Esti acum cu propunerile pentru noile proiecte foarte selectiv?

CU: De fapt trebuie sa fim. Totusi in acest sector este totul destul de limitat, nu exista prea multe sanse, este un spatiu limitat. Tot ce se poate face este sa joc bine si sa-mi fac cat mai bine munca.

R: Ne poti da vesti bune legat de noul sezon?

CU: Desigur, In Septembrie incep un nou proiect alaturi de Ay Yapim. Va fi o munca putin mai grea, de data asta rolul unui politist. Va fi un rol diferit de cele de pana acum dar cu siguranta il voi iubi.

R; Deasemenea ai luat in America lectii de tras cu pistolul pentru noul tau rol. Am fost obisnuiti sa te vedem in rolul “printului romantic”. Cred ca de data asta vei fi putin mai dur. Ce zici?

CU: Da, va fi un caracter diferit, scenariul  acum se scrie, nu vreau sa dau mai multe detalii dar va place tuturor. Cred ca va fi ceva care ma va bucura sa-l interpretez.

R:Revenind la Delibal, de data asta te-am vazut pe marele ecran. Cat te-a emotionat asta?

CU: A fost a doua mea experienta pe marele ecran prima fiind Anadolu Karttalari. Delibal a fost diferit, am lucrat la el mai bine de un an, a fost un caracter dificil dar a avut frumusetea lui, cu personajul care a trebuit sa cante la tobe. Am avut pregatiri intense, sa cant la tobe, sa invat sa conduc motocicleta, m-am pregatit mult. Cu toate aceste intense pregatiri mi-a placut avand aceasta meserie.

R:Ai invatat sa bati tobele...

CU:Da, am fost foarte dornic sa fac asta dar nu am gasit un spatiu adecvat si asta a fost o oportunitate foarte frumoasa. Acum nu le mai las nici la Istanbul nici la Los Angeles. Aici desigur le am intr-un loc secret unde mai merg ....

R: Ti-a fost greu cu unele scene din film?

CU:Pot spune ca toate scenele ma bucura, nu pot vorbi de dificultate.

R: Exista ceva concret despre un rol intr-un nou film?

CU: Momentan vorbind nimic clar.

R: Bun, ai insa astfel de ganduri, fac propriul meu film, sunt producator?

CU:Am, desigur ca vreau. Deja am scris si scenariul, sunt foarte interesat de aceasta latura a activitatii. Sper ca pe viitor voi face si asta, incetul cu incetul pregatesc infrastructura.

R:Ai participat la “Stefano Gabbana 's Pajama Party” ca invitat special. Cum ai primit invitatia? Am, fost foarte emotionati cand am vazut pozele pe instagram.

CU:In primul rand a fost o petrecere foarte speciala unde m-am intalnit cu oameni minunati. De fapt invitatia a fost din intamplare. Am purtat haine Dolce & Gabbana pe coperta unei reviste pentru barbati si ei au distribuit-o pe instagram pentru marca lor. Apoi m-au contactat stiind ca ma aflu la Los Angeles. M-au invitat la petrecere si m-am dus acolo in conformitate cu codul vestrimentar al petrecerii

R:Pana acum care film te-a afectat cel mai mult?

CU: "Ce mănâncă Gilbert Grape"

R:Lucrul pe care nu-l tolerezi niciodata la o femeie?

CU:Nesinceritatea.

R:In garderoba ta care este imbracamintea preferata?

CU: Pantaloni Jeans.

R: Care este destinatia ta preferata de vacanta?

CU: Coastele Marii Egee.

R:Care este actrita ta preferata?

CU: Jennifer Lawrence.

R:In prezent ce melodie asculti cel mai mult?

CU: Nu pot spune numele cantecului dar cei mai ascultati sunt Momford & Sons Group.

R:Care este mancarea ta preferata?

CU: Psyllium.

R:Ce ai fi vrut sa fii daca nu erai actor?

CU: Tot in aceasta industrie, poate in spatele camerei.

R: Unde ai vrea sa traiesti in afara Istanbulului?

CU: Los Angeles.



Alina Boz

R-Esti protagonista intr-un serial cu un rating foarte bun, ai aparut in multe reviste, acum joci intr-un film. Nu crezi ca astea au venit cam repede?
Alina-Nu imi pasa. Inainte am facut modeling prin agentia la care eram si am vrut sa apar la tv. Cand am auzit de Paramparca am tremurat ca un peste pana am auzit rezultatul. Tatal meu mi-a spus “O sa reusesti” Nu l-am crezut dar in cele din urma totul a mers foarte bine.
R-Pe perioada acestor doi ani cum ti-a schimbat faima viata?
Alina- Am aceiasi prieteni, circul cu autobuzul, cunosc drumul.
R-Esti deacord ca ti se spune “noua  Meryem Uzerli”?
Alina: Ambele avem mama de origine straina. Poate de aceea ne comparam dar spun ca eu sunt mai mult noua varianta a mamei mele.
R: Sunt foarte multe stele care stralucesc dar nu prea mult timp. Esti pregatita daca ti se intampla si tie?
Alina- Absolut, o iau pe alt drum. M-a interesat scoala de aviatie, mereu m-am gandit sa devin pilot. Cand am inceput serialul am renuntat la acest gand si as vrea sa studiez, sociologia, istoria lumii sau prihologia care ma va ajuta sa inteleg mai bine caracterele personajelor interpretate.. Dumnezeu ma va ajuta in munca pe care o fac acum sau imi va deschide o alta usa daca incetez actoria, totul va fi bine.
R- Ai 17 ani, te-ai nascut in Rusia, ai trait acolo. Te simti turcoaica sau rusoaica?
Alina: Turcoaica. Cei mai frumosi ani i-am trait aici. Mama este din Rusia si tata refugiat din Bulgaria. Mama este economista iar tata ghid si sunt singura la parinti. Am trait in Rusia pana la 7 ani si apoi datorita afacerilor tatalui meu am venit in Turcia..
R- Unii o urasc pe Hazal altii o iubesc. Tu?
Alina- Hazal este un personaj important si in multe situatii sunt deacord cu ea. A trait o perioada cand i-a fost foarte greu si acum ii este greu pentru ca trebuie sa se obisnuiasca cu o noua viata. Desigur nu sunt deacord cu ea cand este obraznica si provocatoare, lucru care nu-mi place.
R- Ai un rol in filmul “Kaçma birader”. Caracterul interpretat de tine este la fel de ambitios ca si Hazal?
Alina-Am rolul unei fete care intalneste pe internet un baiat si familia lui nu accepta asta si de aici incepe aventura.
R- Ai vrea sa lasi totul si sa pleci cu cineva cunoscut pe internet?
Alina- Daca as fi ca si Melis din film  care este singura da dar eu am familie, scoala si nu as putea face asta.
R-Cum ti-a afectat faima viata amoroasa?
Alina- O, am ajuns la cea mai importanta intrebare. Spune-mi tu cum mi-o poate afecta.
R-Porti acelasi nume cu Murat Boz dar nu sunteti rude. Esti o admiratoare a lui?
Alina-Imi plac multi actori, Murat Boz este foarte real cand joaca, Kıvanç Tatlıtuğ este foarte talentat, Șükrü Özyıldız este foarte frumos. Imi place cum interpreteaza Farah Zeynep Abdullah.....





S-a nascut la 4 Iunie 1083 la Izmir. A terminat facultatea de actorie. Seriale in care apare,
Acil Aşk Aranıyor---2015 Sinan
Bugünün Saraylısı 2013 ATV
Kuzey Güney “Burak Çatalcalı” Kanal D/2012
Gün Akşam Oldu “Tarık” Show Tv/2011
Bitmeyen Şarkı “Mesut” Atv/2010
Uygun Adım Aşk “Selçuk” Fox/2009
Gece Gündüz “-” Kanal D/2008
Hepimiz Birimiz İçin “Egemen” Kanal D/2008
Kız Takımı “Tolga” Fox/2008
Yemin “Ali Sonat” Fox/2007
Yalancı Yarim “Cenk” Star/2006
Kanlı Düğün “İlker” Show Tv/2005
Kurşun Yarası “-” Atv/2003Bugünün Saraylısı.
Piese de teatru---Pragma 2012/GET
Dorian Gray 2012/Tiyatro Kutu
Ceaser Bir Denge Oyunu 2009-2010/Tiyatro Kutu
Dalga 2007-2008/Donkişot Tiyatro

Serhat Teoman  s-a nascut in 1983 si a crescut la Izmir si s-a mutat la Istanbul pentru a-si incepe aventura sa in lumea artistica.
1 Cum te-ai simtit cand ai pasit prima data in Istanbul?
Serhat: Istanbulul parea mare pentru mine dar mi-am spus “trebuie sa fiu aici”.
2 Ce locuri ai recomanda tu in Istanbul?
Serhat: Cu siguranta v-as spune sa mergeti la Muhakkak Beyoğlu si sa vizitati İstiklal Caddesi. Sa treceti podul peste Bosfor, si sa meargeti la Çengelköy si sa beti un ceai..
3 Ce urasti cel mai mult in Istanbul?
Serhat: Traficul si deasemenea faptul ca relatiile intre oameni si apropierea dintre ei incet incet moare. Nimeni nu se mai ajuta cu adevarat.
4 Cum i-ai descrie Istanbulul unei fete pe care o placi?
Serhat: I-as spune ca Istanbulul este ca nici un alt oras.
5 Ce inseamna dragostea pentru tine.?
Serhat: Dragostea pentru mine inseamna ce simti indata ce vezi o persoana, nu sa te indragostesti mai tarziu. Nu-mi place sa fim prieteni si apoi sa devenim iubiti.
6 Cand a fost ultima data cand ai fost indragostit?
Serhat: Ultima data cand am fost indragostit aveam 27 de ani.
7 Care crezi ca este cel mai folosit cliseu privind relatiile dintre femei si barbati.?
Serhat: Cel mai mare cliseu cred ca este cel in care oamenii spun ca “frumusetea interioara” este mai importanta. Desigur este relevanta frumusetea interioara dar cea care atrage in primul rand este frumusetea exterioara.
8 Pana in prezent ai avut intalniri doar cu femei frumoase?
Serhat: Sunt norocos ca in mediul in care ma aflu sunt inconjurat de femei frumoase dar inocenta si simplitatea sunt la fel de importante pentru mine.



Cagatay Ulusoy
 Altin Kelebek 2015

https://www.facebook.com/1160941563934387/videos/1169954199699790/ 
 Neslihan Atagül


R-Ai asteptat ca norocul sa-ti surada sau te-ai ambitionat sa devii faimoasa?
---Niciodata nu am fost ambitioasa. Am un singur scop in viata, parintii mei sa fie mandri de mine. Daca visez la  ceva muncesc sa se indeplineasca. Visul meu este sa-mi fac treaba cat mai bine si atunci ma simt bine. Persevesz imi a roade unghiile pana se rup.
R-Ai inceput sa joci de la 14 ani in   “Yaprak Dökümü’, acum ai un rol principal, ai premii. Te asteptai la asta?
---De fapt as vrea sa-ti povestesc totul de la inceput. Ce spui?   Bine, sa incepem cu inceputul. Provin dintr-o familie mica care a fiert in suc propriu. Tata sofer, mama casnica. Am un frate de 7 ani. Sunt oameni in jurul meu multumiti de munca lor. M-am intrebat oare eu ce meserie o sa am. Aveam 8 ani ma uitam la televizor cu tata si am spus ca voi fi actrita, uite imi place parul meu si el a spus desigur. La 13 ani m-am gandit sa nu mai astept si am decis sa ma interesez la o agentie al carui nume l-am auzit din mai multe locuri. Am aflat numarul de telefon al agentie cautandu-l putin.
R-Cum de nu stiai numarul, pe internet nu exista?
---Nu aveam calculator acasa.  In fine am sunat agentia, le-am spus ca vreau sa ma inscriu. Mi-au cerut fotografii. Apoi mama m-a dus la agentie si am dat fotografiile. M-am gandit ca acum ma cauta, au trecut luni si am inceput sa-mi pierd speranta. Singura scapare a fost sa visez. In fine dupa 6 luni m-au cautat. Desigur mi-a fost teama ca nu avem multa experienta.
I-De ce?
---Am vazut multe vise distruse.
R-Asa deci ce ai facut-o?
-----Mi-am facut o promisiune "Mereu vei fi tu insati, totul incepe acum" La 13 ani cu primul film "İlk Aşk’ si cu ‘Altın Koza Film, la "Festivalul de tinere sperante actrite" am luat premiu si  mereu cred ca trebuie sa urc. La 14 ani  am avut rol in serialul Yaprak Dökümü’. La 18 ani am dat examen la Consevator si filmarile inca nu se terminasera.
R-Cum te-a afectat faptul ca ai crescut sub ochii Turciei?
----Nu a fost deloc greu pentru ca nu am uitat formula “Mereu fi tu insati, vei fi calma” daca omul se cunoaste o poate face. Incearca deasemenea sa fii om bun. De exemplu daca ai 5 lire si nu 10 incerca sa fii fericit cu ele. Asa este viata mea.
R-Legat de moda in randul tinerilor in unul dintre interviuri ai spus ca nu porti incaltaminte Converse si esti impotriva telefoanelor inteligente. De ce ai spus asta?
---Consumam foarte mult. Nimeni nu realizeaza cum de consuma atat. Singur, cu relatii iti consumi viata. Cel mai important este sa stii cat de valoros este timpul. De aceea nu ma bucura sa le iau.
R-Dar acum ai in mana un telefon inteligent nou-nout. Cum sta treaba cu consumul?
---Facem ceea ce facem pentru ca suntem intr-un sistem, lumea l-a construit. Dar inca nu am purtat acea marca de incaltaminte.
R-De ce daca sunt populari toti ii iau.? Acum oamenii nu mai au un stil. Sau nu ai curajul asta? Miercuri incepe la Startv “Kara Sevda” Am vazut doar doua fragmente. Cum este femeia Nihan?
---Este studenta la universitate, studiaza pictura. Este plina de viata si provine dintr-o familie bogata. Devine constienta ca ii lipseste ceva si dintr-o alta parte a puzzle-ului vine asta.
R-Te-ai indragostit vreodata nebuneste?
---Dragoste nebuna, nu stiu  care este intensitatea ei dar de iubit eu iubesc asta o stiu....
R-In serial exista dragoste intre o fata bogata si un baiat sarac. Se poate cu adevarat o astfel de dragoste?
---Am venit pe lume fara sa stim astfel de lucruri. Nu am trait niciodata asa ceva, nu m-ar deranja asta. Imi traiesc relatiile spiritual.
R-Iubitul este actorul Kadir Doğulu. Continuati serialul acasa, vorbiti despre scenariu si film. Sunteti un cuplu care se plictiseste?
----Nu  deloc. Impreuna ne distram foarte mult, mai ales vacanta noastra este foarte placuta. Desigur amandoi avem seriale de aceea uneori seara citim scenariile. Facem schimb de idei si avem incredere unul in celalalt.
R-Bine daca in scenariu este o scena de sarut...va mestecati?
---Nu
R-Atat de bine va intelegeti?
----Noi ne respectam reciproc. Eu sunt in viata lui, nu se amesteca in munca mea si eu la fel.  Nu este nici un fel de problema si fiecare avem incredere deplina unul in celalalt.
R-Dupa publicarea fragmentului noului serial au fost discutii ca ar fi probleme intre Kadir Doğulu si Burak Özçivit. Ce a fost cu adevarat?
-De fapt v-am raspuns mai sus. Suntem foarte respectuosi unul de celălalt și ne iubim soarta. Toată lumea simte ce vrea sau interpreta. Ne iubim și nu avem nicio problemă  de aceea nu ne pasa asa de mult.
R-Cum sta treaba cu politica?
-Sunt apolitica  insa sunt foarte interesata de politica. Este de neadmis sa ignori ordinea de zi din tara ta. Uneori nu pot citi stirile si privi la televizor. Sunt zile foarte nesigure, ne doare sufletul.
R-Ai speranta?
 -Incerc sa nu-mi pierd speranta, Tara noastra trece prin astfel de zile.
R-Ce simti legat de cenzura?
-Din pacate nu este libertate de exprimare in Turcia. Suntem restrictionati in toate sensurile.
R-0Se vorbeste mult de scenele cu sarutul sau cea din filmul “Araf” in care ai avortat in toaleta. Te deranjeaza?
-La inceput am fost si eu mirata de scena cu avortul dar astea sunt lucruri care se intampla azi dar toti ochii sunt inchisi, sunt scene care deranjeaza ochii oamenilor. Nu acesta este scopul filmului?

 Burak Özçivit

R-Frumos, de succes, talentat. Viata dstra este frumoasa?
BO- Este cu siguranta daca vorbim de lucrurile de zi cu zi. Dar acestea iti aduc fericirea doar pe moment. Eu nu vreau fericirea de zi cu zi, acum caut altceva si  nu este usor.
R-Ce cauti?
BO-Fericirea.
R-Esti  un om nefericit?
BO-Ma gandesc la o perspectiva de fericire pe viata. Multumesc lui Dumnezeu viata mea de acum este linistita si fericita. De exemplu incerc sa ma tin pe picioare in diferite domenii in ce priveste munca.
R-Este unul dintre efectele varstei de 30 de ani?
BO-S-ar putea. Devii de succes dar asta nu inseamna ca este o optiune pentru fericirea interioara. Toata lumea cauta libertatea si fericirea pe termen mai lung si daca o gaseste scapa de povara vietii de pana atunci. In ultimii doi ani in viata mea au fost schimbari majore, multe lucruri mi-au scapat din mana. Dar acum am invatat sa dau pace trecutului. Mi-am dat seama ca in viata nu totul poate fi rezolvat cu fericire. Au fost foarte multe in acest cap. Acum este mai usor, tensiunea este doar pe umeri.
 R-De sase ani nu ai fost in vacanta, ai aparut in multe filme si seriale. Banii au fost motivul?
BO: Banii sunt necesari pentru toata lumea. Dar banii nu sunt un lucru  care iti aduc  succes.  Cea mai buna cale de a te relaxa este munca.
R-Esti dependent de munca?
BO: Sunt ca un cal de curse.
R-Nu iti este teama de fata omului imbatranit?
BO: Nu legat de aceste planuri. Eu cred ca esential pentru om este sa fie bun. Sa fac ce trebuie pentru a fi un om bun si cred ca totul se intoarce apoi.
R-Deci ce trebuie facut pentru a fi o persoana buna?
BO: Sa privesti pozitiv orice eveniment, chiar si unul negativ. Si in plus sa nu ramai blocat in nimc. Uite sunt unii care nu au de lucru sau nu pot umbla. De-a lungul vietii cea mai mare experienta castigata a fost sa spun multumesc, un cuvant greu de spus. Daca il spui devii un om bun.
R- Ai interpretat multe personaje. Ce ne poti spune de cel din Kara Sevda?
BO: Kemal. De fapt, el este un tânăr turc clasic. Viața lui nu este ușoara. Kemal ca si student s-a luptat cu dificultăți financiare. Cum se intampla cu foarte multi de fapt. El pleaca apoi pentru o viata mai buna si trece printr-o alta etapa a vietii. Kara Sevda este o poveste de dragoste bazată pe răzbunare. Răni dureroase se aduna,  foarte trista. De aceea această poveste este altfel decat povestile de dragoste obisnuite.
R- Datorita acestui nou personaj a trebuit sa-ti tai mustata.
BO: Am avut mustata timp de sase ani , a facut parte din mine. A fost foarte dificil primele 2-3 zile nu m-am putut obisnui. Nu semanam deloc cu cel de dinainte.
R-Care este secretul succesului tau?
BO: O poveste buna pe care telespectatorii sa o inteleaga de la inceput. Imi fac munca cu buna credinta, nu fac nimic superficial. Increderea in mine punctul meu central.
R-Ai avut multe prejudicii pentru ca esti un om frumos?
BO: Eu nu privesc in acest fel. Desigur ca facand aceasta meserie si fiind pe micul ecran sunt vizibil insa pe strada intalnesti mii de oameni frumosi.
R-In timpul filmarilor Fahriye Evcen a facut vizita pe platou si se spune ca din cauza geloziei. Este adevarat?
BO: Se fac vizite pe platou , este un lucru normal dar spun doar ‘multumesc merge bine”.
R- Te vei indragosti mereu de partenerele cu care joci? Ti-ai rezolvat problemele de dragoste datorita acestor roluri?
BO: Nu am bagat de seama niciodata asta pentru ca nu am planificat asa ceva. Lasa sa cada picatura, traieste clipa.
R-Dragostea ce fel de om te face?
BO: Fericit si linistit.
R-Iubita Fahriye Evcen este si ea actrita. Vorbiti acasa despre noile proiecte?
BO:Desigur ca vorbim este vorba de munca noastra dar cea mai mare parte a timpului sunt pe platou. In ziua mea libera vreau sa-mi limpezesc mintea si sa respir.
R-Intre timp ai infiintat propiria casa de productie.  De unde ti-a venit aceasta idee?
BO: Am vrut sa am propria mea casa de productie, sa fiu de cealalta parte a camerei. Timur Savici m-a ajutat foarte mult. Ultimul film produs este 'Kardes Benim', cu Murat Boz, unul dintre personaje. Filmul va fi lansat in ianuarie.

Amine Gülşe



http://www.showtv.com.tr/dizi/haber/1134623-amine-gulseden-asla-vazgecmem-takipcilerine-mujde
R:S-a terminat un sezon lung si este gata sa inceapa altul. Cum a mers sezonul trecut?
A:Cred ca a fost un sezon foarte frumos. Incet incet am inceput sa crestem. Alte asteptari au inceput sa apara. Acum noul sezon vine ca o bomba daca ma intrebi pe mine. Vor fi scene frumoase si imbunatatiri ale actiunii.
R:Oricum exista deja o atmosfera calda.
A: Da, asa suntem de la inceput, din prima zi de cand am venit. Ne-a fost dor unora de altii pentru ca am avut pauza o luna. Este foarte frumos si suntem bucurosi.
R: Ce ai facut in perioada asta ai muncit sau ai fost in vacanta?
A: Am muncit. Am fost in Suedia locul in care m-am nascut si am crescut. Acolo mi-am vizitat prietenii. Am mai fost la Izmir in vizita la familie.
R:Lucrezi in Sile, un loc minunat, departe de toata lumea.
A: Este foarte frumos la tara, aerul este diferit. Desigur oamenii vor sa stea la distanta de toate pentru a se concentra pe ce au de facut  Pentru ca este departe suntem mai mult impreuna unii cu altii.
R: La ce sa se astepte publicul de la noul sezon? Imi poti da cateva indicii?
Desigur, exista schimbari pentru toate personajele. Nur acum zdrobita isi deschide ochii si incearca sa faca ceva cu mai multa putere. Incearca sa schimbe unele lucruri. Devine constienta de unele lucruri si incearca sa le patrunda, desi destul de umbrite.
R: Bine te asemeni cumva cu Nur?
A:Desigur ca sunt, Nur este incapatanata si la fel sunt si eu foarte incapatanata.
R: Pentru dragoste faci mai mult decat Nur?
A: Eu lupt pentru dragostea mea. Daca as avea asa de multe greutati nu stiu daca as avea puterea. Pot spune ca Nur este mai puternica.
R:Esti de buna credinta?
A:Da, in mod normal imi place sa vad partea plina a paharului. Incerc sa ma concentrez pe partea plina chiar daca este gol. Daca el nu a facut nimic inseamna ca va face ea. Imi place sa o apuc din partea de jos. Sunt un om care vrea binele tuturor. Sunt asa pentru ca asa am vazut in strainatate. Asa am evoluat cu prietenul meu, am trait de o mie de ori aceasta fericire.
R: Cat timp ai trait in Suedia?
A:M-am nascut si am crescut acolo pana la 21 de ani. De un an jumate sunt aici. Am ajuns aici cand am intrat in consurs. Veneam din vacanta, apoi am castigat si am ramas.
R: In 2014 ai castigat titlul de Miss Turcia. Cum te simti sa ai un asemenea titlu?
A:Este un sentiment foarte frumos. De fapt o sarcina mare, trebuie sa fii atent mereu cum te porti  cum vorbesti. Este cea mai mare onoare pentru mine sa reprezint Turcia.
R: A fost visul tau sa devii actrita? Vrei sa continui ca si actrita?
A:Eu oricum nu mai sunt manechin. Ultima data a fost cand am reprezentat Turcia. Apoi a aparut acest rol si pentru moment fac asta. Singurul meu scop este sa fac si mai bine ceea ce fac Pentru asta am de mancat 100 de paini dar.... Cateodata imi spun ca daca fac pasii prea mari s-ar putea sa am nevoie de ingrijire medicala. Da, a trecut un sezon  dar scopul meu este sa invat de la un sezon la altul.  In acest sezon voi incerca sa fac lucrurile si mai bine.
R:Joci alaturi de  actori profesionisti. ce poti invata de la ei?
A:Ma simt foarte norocoasa sa lucrez langa niste profesionisti. Iau cate ceva de la fiecare si toti ma ajuta. Este foarte greu sa alerg langa Tolgahan, este altceva, m-am consultat cu Aysegul. Sunt fericita ca pot face fata, toti imi zambesc si ma ajuta. Dimpotriva putea fi altfel dar din fericire nu este cazul. Mereu sunt dispusi sa ajute, cum ne putem sprijini altfel. “Am fost foarte speriata de scenă de hărțuire “
R:Pana azi a fost vreo scena despre care sa spui ca "este foarte grea"?
A:Ümit  ne-a dat o astfel de scena. Se apropia in graba de mine fara sa ceara nimic. In scena trebuia sa-mi taie mana. Stiam ca nu este adevarat, stiam ca este un rol, stiam ca sunt camere dar am simtit ca nu ma pot misca. Umit este un om dulce....Dar m-am speriat foarte tare.  Doamne fereste sa nu dau de o astfel de situatie ca nu stiu ce as face.
R: Inseamna ca Umit joaca scene de hartuire...
A:Este o persoana care isi cunoaste foarte bine meseria. Am stat si  l-am impins probabil  si l-am lovit putin.
R: De pe platou cu cine te intelegi cel mai bine?
A: Cu Tolgahan ma inteleg cel mai bine, ma inteleg foarte bine si cu Hakan, Am foarte mult sprijin si imi da putere Aysegul.
R: Si cu restul echipei cum merge?
A:S-a produs o schimbare de echipa pentru noul sezon. Incepem cu o noua echipa, cu noi cunostinte. Avem o atmosfera vesela, facem glume si cand trebuie sa fim seriosi suntem seriosi.

Nurgul Yesilcay




Exemplul perfect al femeii Taur. Este femeia care traieste viata asa cum vrea ea, cand se indragosteste alearga dupa aceasta dragoste, cand se plictiseste considera ca nu sunt probleme si merge mai departe. Are o capacitate de analiza incredibila. Glumeste, rade si ii face si pe altii sa rada. este deasemenea o femeie frumoasa, cand te uiti in ochii ei nu-i poti intoarce spatele. Sezonul trecut a inceput serialul Paramparca in care s-a remarcat din nou. In aceste sezon se continua.

R:Ce o asteapta pe Gulseren in noul sezon?

NY: In acest sezon se pune mai mult accent pe dragostea dintre Gulseren si Cihan. Nu am intrat in detaliile aceste iubiri in sezonul trecut, in acest sezon vom vedea mai multa iubire. Echipa noastra este teribila, il avem alaturi in acest sezon si pe Baris Falay. Doar ganditi-va, tocmai ce a citit scenariul si este gata sa ni se alature.

R: Cate zile pe saptamana filmati?

NY: Sase dar sunt norocoasa, realizatorii nostri stiu foarte bine ce au de facut. Ei stiu ce si cum  se poate filma in avans si se pare ca am devenit o legenda legat de asta. Colegii care lucreaza la alte seriale spun ~Ce soarta este asta? Voi terminati de filmat pana la sase seara si noi stam pana dimineata!~

R: Ce ne poti spune legat de lungimea episodului?

NY: Desigur ar trebui scurtat, asta pentru ca privind atata timp devine plictisitor pentru telespectator. Cand am inceput in industria asta un episod dura 55-60 minute. Apoi au inceput sa-l tot lungeasca si acum canalul cere sa fie de 140 minute si este foarte greu pentru scenaristi sa mai adauge cate ceva la fiecare episod si desigur este vorba si de calitatea muncii noastre.

R:Te-ai aflat in situatia de a spune realizatorilor, "Fratilor asta nu merge, ce facem?”.

NY: Da in unul dintre episoadele Paramparca ea si Hazal am fost implicate intr-un accident, am fost prinse sub un taxi. Asta scria in scenariu. Cu o putere data de Dumnezeu am reusit sa ridic taxiul. Acesta nu este un lucru pe care Gulseren il poate face in schimb Cihan poate. Nu m-am simtit deloc bine cand am citit scenariul dar pana la urma am filmat scena.

R: Si scenaristul este deschis la cririci?

NY: Da poti merge sa vorbesti cu ei, pana la urma fiecare are o opinie.

R: Este un obicei sa se auda "avem scenarii proaste". Ce crezi de asta?

NY: Nu sunt deacord cu asta, avem scenarii bune si scenaristi buni. Ei nu inteleg matematica, ei scriu asa cum cred dar scrierea scenariului cu atat de multe dialoguri este cu adevarat matematica si ne lipseste cateodata matematica.

R:Asta doresc telespectatorii?

NY: De fapt telespectatorii vor si matematica, chiar daca este ceva ciudat.

R:Te-ai gandit sa scrii candva un scenariu de exemplu ca Turan Soray.

NY: Dna Turan este un regizor foarte bun, i-am urmarit toate filmele si le stiu foarte bine. Da am scris un scenariu cu un prieten, este o comedie romantica, ceva similar cu un film Pedro Almodovar. Avem de gand sa il trimitem la un producator.

R: Iti place cu adevarat comedia?

NY: Da dar in Turcia nu sunt prea populare comediile vorbind de seriale, trebuie sa fie mai mult decat spectacolele "Güldür Güldür", nu pot face asta. Este ceva despre care stiu foarte putin. Dar as putea face un sitcom. Cel mai recent a fost cu Gülse dar s-a terminat. Mi-ar place sa incerc diferite forme de a interpreta. A continua cu un caracter, apoi a da nastere altuia este o glorie. De exemplu acum gandindu-ma la Gulseren trebuie sa fiu atenta la cum doarme, cate bucati de zahar isi pune in ceai, trebuie sa ma gandesc la absolut tot. Intr-o zi unul dintre membrii echipei a uitat sa puna zahar in ceaiul lui Gulseren si le-am spus imediat sa puna zahar in ceaiul lui Gulseren deoarece ea nu are probleme cu slabitul doar eu am. Femeia are probleme mari, Gulseren nu mananca salata, Dilara mananca salata. Imi place sa ma gndesc mult la astfel de lucruri.

R: Ti-ar placea sa portretizezi candva un caracter ca si Dilara? Sau ai fost sfatuita sa alegi personaje precum Gulseren?

NY: Gulseren pare ca mi se potriveste mai bine. Dilara este mai pe genul lui Ebru. Pozitia ei ferma, e subtire, practica yoga. Cand va uitati la mine este evident ca nu practic yoga. Dar ca si actrita as vrea sa portretizez un caracter ca al Dilarei pentru ca a portretiza un carcter negativ este incredibil de fermecator.

R: Deci ai risca sa interpretezi un caracter rau?

NY: Sa spunem ca eu da dar producatorul?(rade). Uita-te la ochii astia, te privesc cu totala inocenta?

 R:Esti o mama care  face mereu planuri pentru copilul ei?

NY: Nu fac nicun plan, las totul sa curga. Sunt din aceea categorie care daca vede ca exista talent la copil il ajuta sa fie expus dar fara sa o fac in forta. Nejat a incercat multe lucruri si s-a dovedit ca are talent la tobe si sport ii place sa faca Hokkaido. Fiului meu ii mai place stiinta. Nu stiu cum eu si Cem Özer am facut un copil care iubeste asa de mult stiinta.

R:Care este relatia ta cu Cem Özer?

NY: Buna cum altfel ar putea fi? Intre noi nu poate fi nimc rau, nu as permite asa ceva, nu-mi plac astfel de lucruri, avem un fiu impreuna, ne-am petrecut 6 ani impreuna, nu ne vedem prea des dar pentru o anume problema ne consultam.

R; Esti foarte deschisa. Ii face asta pe barbati sa se simta inconfortabil cu tine?

NY: (rade) Da putin dar cand sunt in preajma lor caut sa ma controlez. de fapt nu cred ca sunt deschisa, este altceva. Nu gandi sau raspunde cu intriga, sunt impotriva intrigii nemasurate dar totusi un pic de intriga nu strica. De ex. cand cineva intreaba : Unde mergi, la baie? primeste raspunsul : Nu merg acolo.... Poti spune doar "da" sau "nu" nu este nevoie de toata propozitia.

R: Esti multumita de toate iubirile traite pana acum?

NY: Da sunt, am trait unele foarte turbulente si altele foarte calme.

R:Ar fi gresit sa spun " nu esti o femeie care poate sa nu aiba pe cineva in viata ei"?

NY: Nu! Daca nu stii cum sa-ti petereci timpul singur devii obsesiv si este infricosator sa fii obsesiv cu un barbat. Sa-l intrebi mereu : Unde esti? Unde ai fost? Ar trebui ca ceea ce iubesti sa fie ca un hobby.  Eu nu inteleg femeile care se schimba din cauza barbatului cu care sunt impreuna. De ex. daca  iubitul are un tatuaj merge si isi face si ea unul pentru ca iubitul are, este ridicol.

R:Cu ce actor ai vrea sa lucrezi din nou?

NY: As vrea cu Özcan Deniz, simt ca noi vom lucra din nou impreuna. Nu va fi o continuare la Asmali Konak dar pornind de la acele personaje ar putea sa urmeze ceva. Nu stiu, nu am vorbit cu Özcan Deniz dar am mereu sentimentul ca noi trebuie sa facem ceva impreuna, daca gasim proiectul corespunzator.

R: Esti singura dintre actorii turci care nu a fost la Los Angeles pentru ateliere de lucru. Ce crezi despre sindromul Los Angeles care atrage actorii turci?

NY: Am invatat principiile de baza in scoala. Principiile ce le-am invatat sunt ale lui Stanislavsky. Ce se invata peste ocean sunt variatii ale acestor principii. Cand le-am primit am vazut ca sunt aceleasi principii. In plus merg la culcare jucand si ma trezesc jucand. Asa privesc viata. desigur este loc si pentru progres in aceasta profesie nu este greu sa ne dam seama, asa cum a spus Shakespeare" Sunt doua lucruri care nu se schimba niciodata, iubirea si ura".

R: Am ajuns la iubire. Cum se traieste iubirea, nu se schimba?

NY; Sentimentul este mereu acolo, atata timp cat umanitatea va continua el va fi acolo, doar stilul, felul in care se exprima se schimba.

R: Iubirile vechi sunt ca si cum nu ar fi existat. Cum este acum iubirea?

NY: De fapt iubirea este foarte simpla noi o facem dificila. Nu este ca diferenta dintre cal si camila. Cateodata te indragostesti la prima vedere alteori trece ceva timp. Iubirea  este iubire. Dar sincer acum femeia fiind capabila sa castige si-a castigat libertatea economica, poate ca in trecut ce noi am crezut ca este iubire  nu a fost iubire. Parintii nostri au stat impreuna 60 de ani poate pentru ca nu au avut de ales. A fost aceasta cu adevarat iubire? Sa spunem ca a fost la inceput. Dar a fost pana la sfarsit? Este evident ca in trecut renuntarea nu a fost asa de usoara.

R: Da, mereu spui lucrul asta....

NY: Da, eu traiesc in prezent, apreciez clipa, momentul. Traiesc fiecare clipa ca si cum ar fi o binecuvantare. Ganditi-va chiar acum noi suntem in Istanbul, povestim intr-o locatie frumoasa, trebuie sa empatizam cu oamenii.

R: Crezi ca am pierdut abilitatea de a empatiza?

NY: Poate nu a existat niciodata (rade)

R:Avem deasemenea defaimari extreme si laude extreme, am scos lucrurile in afara normalului. Poate ca si media a contribuit la asta?

NY:Suna cam asa: sunt celebra, sprancenele mele, ochii mei, opiniile mele, hainele mele sunt ceva si orice se poate comenta legat de ele. Accept asta, unele vor fi pe plac altele nu. Trebuie sa acceptam ca traim in aceasta lume in care totul a devenit polarizat, oamenii se simt bine cu aparitiile si cuvintele lor. Desigur asta ii si ajuta pe oameni sa se miste si sa faca cu usurinta lucruri.

R:Ce planuri de viitor ai?

NY: In viitor Nejat vrea sa mearga sa studieze la Londra si vreau sa-l insotesc un an acolo. In timp ce el va fi la scoala eu voi vizita muzee si galerii de arta.

R: La un moment dat ai avut oportunitatea sa apari in film in afara tarii dar cred ca ai pierdut aceasta oportunitate. Ce s-a intamplat?

NY: Tocmai nascusem, eram maritata, cariera mea era buna, am prins radacini aici. Gandeam ca voi putea muri asa, ma gandeam sa nu risc. Dar acum as pleca, nu m-as gandi de doua ori, m-am blocat in acel punct, eram maritata.

R:Te-ai recasatori?

NY:Da, acesta este lucrul rau, m-as recasatori. (rade)


Tolgahan  Sayisman
 (interviu dat in iunie 2015 pentru KTV)




Am avut o copilarie in acelasi timp grea dar si fericita pentru ca am inceput sa muncesc de la o varsta foarte frageda. Am crescut ca sa spunem asa intr-o familie foarte numeroasa, mama, tata, eu,  bunica, o matusa si fiul ei, pana sa se nasca sora mea cand aveam 10-11 ani . Semanam cu o familie de italieni. In fiecare dimineata ne trezeam devreme si luam micul dejun impreuna, nu incepeam ziua fara sa nu mancam impreuna.. Mancam, beam, vorbeam strigam.(rade) In Istanbul m-am nascut si tot acolo am crescut si am inceput de mic sa lucrez.  La 5 ani mergeam la piata si vindeam apa, am vandut apa, am vandut lamai, am vandut cartile prietenelor mamei mele. Asa am continuat apoi am crescut si am lucrat in atelierul de geamuri ale tatalui meu ca si geamgiu. Mai tarziu cand am devenit adolescent am inceput sa fac sport, mai ales fotbal, am jucat si tenis dar la fotbal am fost foarte bun dar in urma unui accident nu am putut fi fotbalist profesionist.  Cand eram copil filmele se gaseau pe casete video si daca aveai video puteai cumpara sau inchiria caseta foarte simplu sa vezi filme.  Norocul meu a fost ca in subsolul casei noastre aveam un spatiu inchiriat unei firme  ce inchiria casete video. Vedeam cate 2-3 filme pe zi si am devenit fan al lor. Cand filmul se termina incepeam sa joc si eu asa cum vazusem in film si asa am inceput sa fac pe actorul si mi-a placut foarte mult.  Ma jucam impreuna cu fiul matusii mele. Cum el era mai mare avea rolul eroului pozitiv si eu fiind mai mic aveam rolul celui rau, care era batut si omorat. Cand el era impreuna cu prietenii lui le spunea ca Tolga va deveni actor, il intrebau de ce si raspunsul lui era ca atunci cand el joaca rolul celui rau si trebuie sa moara ei chiar moare. Pot spune ca de atunci am simtit o atractie pentru actorie. Apoi cand am terminat liceul in 1998 am vrut sa merg sa fac actorie dar tata nu mi-a permis, in aceea perioada cinematografia si serialele  nu erau asa dezvoltate ca si astazi, mai tarziu au explodat.  Eu am inceput sa  fac figuratie in reclame. In 2000 am participat la o selectie pentru clip publicitar , am fost acceptat si am devenit un copil al agentiei care s-a ingrijit de mine. Au vrut sa devin manechin si m-au inclus in toate concursurile si am castigat diplome si asa a inceput viata de manechin in anul 2000 care a tinut 6 ani. Din 2000 pana in 2006 am lucrat din greu ca manechin in afara.  In 2005 la un concurs international am castigat titlul de cel mai bun model din lume si acest lucru a fost cel mai mare succes pentru mine.

Asa cum am spus in 2000 dupa participarea la clipul publicitar, agentia m-a trimis la diferite competitii pe care le-am castigat si asa incet incet am ajuns sa particip la prezentari de moda si sa apar in cataloage. Am castigat putina popularitate dar asa cum am spus in momentul in care am castigat titlul ~Cel mai frumos model al anului~ am inceput sa fiu cunoscut in afara si profesional lucrurile au inceput sa se schimbe.  Am inceput sa castig mai mult dar visul meu a fost sa devin actor si dupa o perioada buna de timp traita in Coreea si Hong Kong am lasat viata de manechin  si m-am intors in 2006 la Istanbul pentru a face film. Am inceput sa joc intr-un serial pentru prima data in 2006 ~Esir Kalpler~ in care am avut rolul unui baiat care a intervenit intre doi soti dar serialul nu a durat mult doar cateva episoade, apoi am avut rol in alte doua seriale la fel de scurte. Apoi am cunoscut pe scenaristul  serialului~Elveda Rumeli~ care mi-a spus ca va scrie scenariul unui serial si m-a intrebat daca vreau sa joc, era vorba despre otomani, o poveste din balcani din 1896. L-am intrebat ce trebuie sa fac, mi-a spus ca trebuie mers in Macedonia pentru filmare. Pe moment ideea de a filma in Macedonia m-a incantat, am zis Doamne ajuta si am venit. Am trait la Bitola. Mai mult decat m-as fi asteptat Turcia a aratat un mare interes pentru serial si la acel moment am devenit o persoana cunoscuta, mergeam pe strada si oamenii ma vedeau si aratau cu degetul ~A! A trecut Mustafa, l-ai vazut?~ Totul a inceput in 2007, rolul avut era al unui erou iubit din Turcia, Osman care mi-a placut foarte mult si filmarile au tinut doi ani si jumate. Intre 2007 -2010  am trait in Macedonia. Pentru mine actoria nu a fost niciodata un simplu hobby, este pasiune, adica pentru mine a juca este ca o dragoste, nu stiu cum pot povesti asta adica cand joc trec prin perioade diferite. Dar pentru mine este diferit atunci cand joc intr-un serial sau cand joc intr-un film pentru ca intr-un serial concentrarea trebuie pastrata in mod constant, zi de zi, in fiecare saptamana si nu cunosti finalul. Cateodata nu exista motivatie si nu poti juca cu daruire. Este greu sa dai ce-i mai bun dar in film este diferit deoarece cunosti de la inceput scenariul si in timpul filmarii cand intri in pielea personajului este ca un fel de dragoste, este o placere completa care adesea trece de tine însuti dar se intampla doar cu filmele, la seriale care sunt lungi, pierderea contactului cu viata sociala te face sa nu mai fi asa de motivat, asa ca sunt diferite, televiziunea si cinematografia sunt diferite.

Pentru mine interpretarea personajului Cinar a fost un unul profesional.  Un serial cu o vizibilitate foarte mare, a aparut in 44 de tari, Pakistan,  Azerbaijan, in Balcani, in Turcia a fost de mare interes. Nu am anticipat ca va fi asa de dorit dar pentru mine Cinar a fost doar un rol profesional. Am facut ce a trebuit, tot ce a fost cerut de scenariu aia am facut dar nu m-a marcat Cinar. Insa Mustafa din Evleada Rumeli m-a emotionat mai mult ca si caracter, a fost o poveste adevarata traita de trei oameni si m-am regasit mult acolo. Pentru mine acest rol a fost sacru, a fost cel mai semnificativ, diferit intru totul. A fost primul meu rol si a fost greu sa-l joc pentru prima data si mereu cand ma gandesc la rolurile avute primul care imi vine in minte totdeauna este Mustafa si acum a inceput sa se difuzeze serialul si in Macedonia si este o mare bucurie ca incet incet a inceput lumea din afara sa arate interes dupa ce au fost interesati de Cinar si vor sa-l vada si eu ma bucur mult pentru asta deoarece Mustafa este foarte important pentru mine.

Al doilea caracter care mi-a placut este cel a lui Uğur din Aşk Tutulması, primul meu rol intr-un film. Personajul este un inflacarat fan al echipei de fotbal Fenerbahce, este redata dragostea baiatului pentru Fenerbahce si mie asta mi-a placut foarte mult mai ales ca el seamana cu mine si acest rol a intrat in inimile multor oameni pentru ca turcii sunt pasionati de fotbal, in special barbatii. Ceea ce ma emotioneaza este sa joc in film in care evenimentele redate au avut loc si povestile s-au intamplat cu adevarat, este un lucru pe care mi l-as dori foarte mult.

Am crescut vizionand filme ale vechii generatii si mereu am avut ca idol pe Türkân Şoray, Filiya Akin, Fatma Gelik, Aysen Gurdolar Kemal Sunai Sener Sen, Kadir Inanir, Tarik Akan, Cuneit Akan. Am crescut urmarind filmele lor si de cate ori un film al lor era difuzat stateam emotionat in fata televizorului. Ei au fost prima generatie dar cred ca fost de mare succes. Cred ca avem multi actori si in cei 40 de ani, cinematografia si televiziunea din Turcia s-au schimbat foarte mult, au devenit sectoare foarte puternice si importante si au scos multi actori de succes.

Pentru tinerii care doresc sa devina actori si actrite vreau sa le dau un sfat. Trebuie sa iubeasca mult, mult munca asta si trebuie sa munceasca mult, mult ca tot ce iasa din mana lor sa fie cat mai bine facut. Munca asta nu poate fi facuta doar pentru ca sa castigi bani. Nu poti face munca asta ca pe un hobby, trebuie sa muncesti mult altfel va duce la esec. Daca vrei sa ai succes atunci trebuie sa muncesti mult si mereu.

 Barış Kılıç



 R: Dupa o scurta vacanta ai inceput in forta. Esti bronzat, ai facut sport, arati foarte bine, femeile au o vorba pentru asta, -aspectul fizic pana la un punct restul este atitudine-. Ai inceput noul sezon cu "Güllerin Savaşı" la Kanald  si acum la TV8 va fi difuzat filmul "Seni Seviyorum Adamım" .

B: Este primul meu film asa ca este foarte important. Gala a avut loc in Bulgaria si m-am dus la Sofia si a fost foarte bine si pentru serial sa fie cu noroc sezonul doi si multumesc, este pentru mine o saptamana foarte obosotioare au venit ambele odata.

R:Arati foarte bine si ai slabit.

B: Cred ca 4 kg sau poate mai mult, am facut sport.

R: Cate timp faci sport?

B: Nu sunt omul care sa faca 6 zile pe saptamana sport dar cu siguranta de trei ori pe saptamana merg la sport si stau o ora si un sfert cu totul.

R: Nu stai ore in sir?

B:Nu am nici un motiv sa stau mai mult,  efectiv sport fac 40 minute, ma echipez  si apoi imi vad de treburile mele.

R: Cum a trecut vara?

B:M-am miscat. In iunie dupa ce s-a terminat serialul am fost invitati la Londra la o actiune de strangere de fonduri organizata de Printul Harry. Am facut diverse, ne-am uitat la crichet un joc englezesc un pic cam ciudat inca nu il inteleg prea bine. Apoi am fost cu fiul intr-o tabara de fotbal la Barcelona.

R: Dragostea de fotbal se transmite din tata in fiu!

B: Da. Vreau sa faca sport si am incercat sa-i arat in avans ce inseamna lumea sportului.

R:Cati ani au copiii?

B: Cel mare 8 ani si cel mic 5 ani.

R: Daca vrei sa faci fotbal cat de devreme trebuie sa incepi?

B:Se incepe pe la 8-9 ani. Acum face si antrenament si invata ce se intampla in fotbal, continua si iarna este in echipa de copii de la Fenerbahçe, fotbal nu inseamna doar sa dai cu piciorul in minge, ai si multe de invatat.

R: Daca copilul renunta si zice ca nu vrea te ingrijorezi?

B:Am discutata asta mult in familie dar dupa parerea mea nu este nimic mai periculos de a interzice copilului ceea ce vrea. Daca tot vrea isi continua educatia la o scoala buna si il sustinem cum putem in acest sens. Nu facem derogare de la educatia copilului dar trebuie sa faca sport.

R: De ce?

B: Pentru ca inveti sa fi disciplinat in viata. Facand un sport de echipa ajungi sa intelegi sensul vietii. Vreau sa capete aceasta disciplina.

R: Tu cand te-ai lasat de fotbal?

B: In timpul universitatii, nu am putut sa le combin si sport profesionist  si scoala si a trebuit sa fac o alegere si am ales sa-mi continui educatia.

R: Ti-ai spus ca vrei sa fii un fotbalist faimos?

B: Am vrut sa fiu atlet. Am avut multi prieteni atleti profesionisti. Eu m-am minunat de viata lor si ei s-au minunat de viata mea. Am trait chiar si partial viata lor. Tabere, calatorii in strainatate,munca in echipa, ceva foarte interesant.

R: Te gandesti sa mai retraiesti o parte din acele vremuri!

B: Din pacate nu mai pot, contractele noastre pentru seriale prevad sa nu practicam sporturi  prin care sa ne accidentam.

R: Ce altceva mai este interzis?

B: Sa nu mananci mult anumite alimente, sa nu bei....

R: Serialele creaza atat de multe patimi oamenilor?

B:Sa traiesti asa 2-3 saptamani ai un sentiment pe care nu ti-l ofera o alta munca. Este un sentiment interesant. Muncind cu intensitate nu ne plangem, evident suntem antrenati si mergem asa mai departe.

R: Güllerin savaşı"(Razboiul rozelor) ce inseamna?

B: La momentul respectiv o lupta pentru tronul Angliei, exista un astfel de film dar al nostru nu are nimic in comun cu el. La noi razboiul este intre Gülru si Gülfem. Ambitii, idealuri, scopuri...

R; In viata ta a existat vreodata un razboi?

B:M-am luptat foarte mult pentru mine. Am inceput sa lupt pentru viata mea de la o varsta tanara, din asta am invatat mult.

R: Cum adica, ce vrei sa spui ca ai luptat pentru viata ta?

B: Tatal meu a fost profesor de scoala primara, a fost chiar primul meu profesor. Conditiile mele si ale surori au fost destul de grele in scoala primara pe care am facut-o in Istanbul.

R:Cum ai castigat primii bani?

B: Am vandut apa la piata.

R: Ce ai luat de bani?

B:Am cumparat un lucru rau, inca ma amarasc pentru asta. Mama mi-a interzis sa iau tigari si am luat tigari dar trebuie sa spun ca de fapt cadoul meu de ziua mamei au fost 2 kg de rosii, nu voi uita asta, imi vine mereu in minte.

R:De ce rosii?

B: Era ziua mamei si aveam bani putini si am vazut un negustor ambulant cu rosii si am cumparat. Tin minte ca in aceea zi am avult multi musafiri la masa si i-am vazut lacrimi in ochi.

R: Pui limite pentru copiii tai?

B: Da la jocul pe IPad. orele de stat la TV. Facem multe lucruri impreuna, petrecem mult timp in aer liber, ne plimbam cu feribotul, trenul, autobuzul. Ei iubesc mult animamlele, saptamana trecuta am adus acasa o pasare.

R; Este bine sa fii foarte popular la o varsta tanara?

B: Am devenit mai popular dupa 30 de ani si consider ca este mai bine ca poate daca eram foarte popular de tanar cine stie poate ma dezvoltam pe o directie gresita.

R: Este greu sa ramai casatorit in acest sector?

B: Este un sector greu dar dificultatea este normala. Oamenii casatoriti trebuie sa-si accepte casatoria. Este normal daca vezi un barbat frumos sau o femeie frumoasa sa te uiti pentru moment la el, sa porti o conversatie, sunt lucruri normale, umane.

R: Ai o casatorie solida care dureaza de ani. Care este secretul?

B:Casatoria nu este ceva care sa fie de succes o perioada lunga de timp. Poti purta in jurul gatului medalionul casatorie 40 de ani. Ce conteaza este sa fii fericit.



Murat Yildirim


Selectarea partii de interviu cu Murat Yildirim din cel dat de echipa
'Kocan Kadar Konuş'.
 'Kocan Kadar Konuş' adaptat de Şebnem Burcuoğlu sub acelasi nume ca si nuvela a fost unul dintre cele mai populare filme din acest an. Peste doua milioane de spectatori au vizionat filmul. Povestea este descrisa prin ochii lui Efsun care are 30 de ani si nu a reusit sa aiba o relatie sanatoasa cu barbatii. Efsun este acel intelctual numit soarece de biblioteca, care cauta dragostea adevarata, cu iubire si onestitate dar nu procedeaza ca si alte fete poticnindu-se nestiind sa-i joace pe varful degetelor pe barbati. Dupa ani cand 'Sinan' (Murat Yıldırım) iubitul din scoala reapare isi spune ca de data asta poate ea greseste increzandu-se in familia ei asa cum scrie in jurnal. Comedia apare cand membrii familiei ei ii dau sfaturi in incercarea de a o convinge sa se casatoreasca cu Sinan. Dupa succesul din martie al comediei casa de productie a considerat ca poate face  si o a doua parte.
Reporterul s-a dus la Beykoz Shoe Factory, unde a fost facuta prima parte tot acolo facandu-se si a doua.
Regizorul Kıvanç Baruönü, spune ca fiind iarna la filmarea primei parte au inghetat iar acum s-au copt. El si-a dat seama de succesul primei parti dar a considerat ca trebuie sa mai treaca putin timp pana sa o faca si pe a doua. Filmul va fi lansat in ianuarie.
R: Intreaba daca fermecatorul print al filmului MY este deacord cu aceasta a doua parte.
MY: Pe masura ce filmul era montat regizorul era tot mai entuziasmat. Partea a doua fiind scrisa era semnalul continuarii si cu totii au spus ca putem face si partea a doua.
R: Sa vorbim de caracterul masculin...
MY: In primul film am intrat putin mai tarziu in istorie dar in cel de al doilea sunt de la inceput pana la sfarsit. Desigur din nou povestea va fi spusa prin ochii lui Efsun dar si partea masculina este implicata in poveste. prin bunica lui Sinan din partea tatalui, personajul Cavidan jucat de Mrs Hümeyra pe de o parte iar de cealalta Nevra Serezli
R:Uitandu-ne la exemplul trecutului cand femeile se casatoreau la 20-25 de ani, oare societatea s-a schimbat?
MY:Da, statutul femeii s-a schimbat. Acum dupa studiile universitare are nevoie de timp pentru a-si dezvolta cariera, lucru valabil si la barbati. Ei trebuie sa stea pe picioarele lor, au nevoie de timp pentru a ajunge sa fie capabili sa-si intretina familia. Ambele parti trebuie sa fie gata pentru a se dedica familiilor lor. Casatoria este un concept care variaza in functie de varsta persoanei. Este logic sa se spuna ca "Fiecare sa se casatoreasca atunci cand ii vine vremea." De fapt cam asa ceva spune si filmul.
R: MY intr-un interviu spune ca nu doarme fara dieta lui Sina si a eliminat din dieta lui carbohidrati, sare, zahar, paine. Poti dormi si cu dieta lui Canan Karatay.
MY: Opera lui İbn Sina(n. 980, d. 1037) a stat timp de 5 secole la baza medicinii in orient si occident. Acum nu suntem capabili sa citim operele otomane dar unii le cerceteaza si le urmeaza.
Canan Karatay este unul dintre ei, un foarte important profesor, specialist in medicina interna si cardiologie. este primul doctor turc care a facut angiografia coronariana. In societate suntem obisnuiti sa criticam imediat o persoana. Canan Karatay are multe critici dar in spatele acestui lucru este un mare razboi al afacerilor, sectorul alimentar si cel al sanatatii care rotesc multi bani. Sunt unii care il sustin dar sunt si multi care vor sa-l reduca la tacere. Este "un razboi al industriei"
R: Care sunt benficiile metodei nutritionale ale lui İbn Sina?
MY: Din consumul meu am eliminat zaharul, sarea si carbohidratii dar daca am vreo preferinta rar mananc. Dieta si grija pentru sanatate  pentru unii este o stare de permanenta, totusi te bucuri de mancare cand vezi ca te poti tine pe picoare si esti deacord cu Canan Karatay. Eu nu mananc dupa un model de dieta ci  vad asta ca un stil de viata. Alimentatia dupa metoda lui İbn Sina m-a facut mai energic si mai viguros. Somnolenta a disparut, daca mananci carbohidrati esti somnoros.


Hazal Kaya

 Hazal Kaya a dat un interviu la "Astana TV". Mai jos cateva spicuiri din acest interviu.


~~~Ea este cea mai populara si expresiva actrita din Turcia si ne-a acordat un interviu exclusiv.

Hazal : Cand am citit scenariul mi-a placut ca era o relatie foarte apropiata intre mama si fiica. (R- de fapt ea are o relatie foarte apropiata cu mama ei si ea la randul ei o intelege). O iubesc foarte mult pe Vahide este ca si a doua mama a mea. In viata mea le respect pe mama mea si pe Vahide, sunt cele mai apropiate persoane de mine. Ea mai spune ca regizorul a sunat-o si a invitat-o sa participe la castingul pentru rolul Ferihei.  Hazal spune ca s-a simtit foarte bine cu toata echipa AFK si s-au distrat mult in timpul filmarilor. Despre Cagatay Ulusoy ea spune----“Un partener foarte bun, te sustine foarte mult. La fel este si acum. Este o persoana foarte dulce cu foarte bune intentii, un om demn, o persoana importanta pentru mine, din aceste motive il iubesc foarte mult.  Reporterul spune “ De ce nu a raspuns la intrebarea legata de relatia dintre ei? Daca nu este nimic de ascuns de ce evita subiectul?”

Hazal:  Imi place sa gatesc si in viitor mi-ar place sa fie bucatar profesional. Am diabet si am luat 13 kg, apoi am inceput sport si am tinut dieta si am pierdut 13 kg si acum fac de 3 ori pe saptamana sport.

Despre Feriha Hazal a spus: Este foarte apropiata de mine ca si caracter, ea este puternica si o persoana foarte modesta exact cum sunt si eu, independenta si curajoasa. Hazal Kaya iubeste libertataea ei si este foarte disciplinata. Ii place cateodata sa ia autobuzul pentru a merge la lucru si nimeni nu o stie si ii place asta. Nu ii place sa se gandeasca ca este o stea si nu ii place cand oamenii ii spune ca este o stea. Ii place viata modesta, este un om normal care duce o viata normala. In timpul liber ii place sa se ocupa de cei 3 caini si 2 pisici  ale ei si care sunt parte din familia ei.

Vorbind de Sedef(Cansu) cu care este prietena, i-a placut rolul ei, Cansu nu a iubit-o pe Feriha. Spune ca daca asta ceva i s-ar fi intamplat in viata reala si ei ar fi urat-o la fel pe Feriha ca si Cansu.  Reporterul mai spune ca Hazal este prietena si cu Ceyda Ates.   Cu MELİH SELÇUK(Mehmet) s-a intalnit la casting, stateau unul langa altul si regizorul a glumit spunand “wow frate si sora stau unul langa altul”. Ea isi aminteste de scena in care el a trebuit sa o  ii traga o palma si nu a putut si a existat o dublura care a interpretat scena. In momentul in care el nu a putut sa o palmuiasca Hazxal i-a spus Ma iubesti mult si ma respecti si de aceea nu ma poti palmui si eu te iubesc mult frate.~~~~


 Tolgahan Sayışman

S-a nascut la 17 decembrie 1981 la Istanbul.Tatal este de origine greaca iar mama din Turcia. Are obtinuta diploma in "Administrarea Afacerilor de la Universitatea Doğuş".
In 2002 a participat la concursul "Cel mai bun model al viitorului" clasandu-se pe locul 2. A continuat apoi cariera de modeling in strainatate fiind primul model masculin  din Turcia care a defilat la Paris la prezentarile "Haute Couture".
In 2005 a participat la concursul masculin de frumusete "Manhunt International" unde a devenit campion mondial. Acest mare succes a atras atentia compatriotilor sai. El a dorit sa-si imbunatateasca prestatia in teatru si film asa ca s-a instruit la o scoala de actorie.
In decembrie 2014 a fost in Romania unde intentioneaza sa faca afaceri cu un medic estetician. Cu aceasta ocazie a fost n cadrul evenimentului "Celebrity Awards".
Proiecte la care a participat: Acemi Cadı, Esir Kalpler, Maçolar, Dicle, Elveda Rumeli, Hepsi1, Aşk Tutulması, Kavak Yelleri, Aşk Geliyorum Demez, Lale Devri, Sürgün, Asla Vazgeçmem.



 Cagatay Ulusoy--reportaj AstanaTV




 Partea1
R: Vorbeste putin despre tine.
CU: M-am nascut in istanbul in 1990. Ca si orice copil m-am distrat mult, am fost hiperactiv, obraznic, aveam multa energie si dupa un timp vecinii incepeau sa se planga de mine. Dupa o vreme am inceput sa fac inot si sport pentru a-mi consuma aceasta energie. Seara mergeam la cursuri de chitara si desen. Mereu faceam cate ceva.
R:Cu cine te asemeni la caracter si fizic?
CU: Fizic seaman cu tata, la caracter cu mama.
R:Care a fost actorul tau preferat cand erai copil.
CU: In perioada adolescentei a fost Deli Yurek si apoi Kenan Imirzalioglu. Il privesc cu admiratie, este acum favoritul meu.
R: Cum ai inceput sa joci?
CU: In 2009 cand a inceput sa se faca reclama concursului “Cel mai bun model al Turciei”, l-am vazut dar nu i-am dat atentie. Nu avem in plan  sa devin model, jucam baschet si era un inceput frumos pentru o cariera, eram bun, am facut si bani. Dupa reclama prietenii mi-au spus “ce iti lipseste fata de ceilalti” si am spus “ nu frate, nu am nici o legatura cu asta” Dupa asta intr-un fel totusi am luat o decizie si am facut ce trebuia sa fac. Am avut un prieten fotograf mi-a facut fotografii si m-am inscris alaturi de alte 2000 de persoane. Au fost alese cele mai bune100 de fotografii si a mea a fost printre ele. Apoi am fost chemat in fata juriului si ma gandeam ca poate ajung pe locul 4-5 din cauza varstei mele dar pana la urma eu am fost cel care a castigat. Rezultatele au fost facute publice intre orele 22.00-23.00 si in jur de 24.00 ne-am dus sa sarbatorim. In aceea noapte a venit si oferta de a juca in AFK, a fost foarte ciudat pentru ca s-a intamplat foarte rapid, intr-un timp foarte scurt totul a avansat rapid. Intr-o singura noapte viata mea s-a schimbat. Asa am inceput sa joc in AFK.
R: Ce ai simtit cand ai aparut pentru prima data in fata camerei?Ai fost emotionat?
CU: Chiar si acum sunt emotionat in fata camerei dar aceasta emotie este emotia specifica muncii noastre. Cand merg in fata camerei simt acesta emotie, este un luicru frumos. Cand am inceput a fost greu, nu imi puteam controla emotia. Acum am invatat sa o controlez, cu timpul am devenit mai profesionist, ma simt mai confortabil . Dar la inceput eram strain de domeniul actoriei si mi-a fost de mare ajutor  suportul lui Hazal, Yusuf, Ceyda si a dnei Vahide, eram pentru prima data in fata unei camere, jucam pentru prima data intr-un serial, eram tanar si ei m-au sustinut mult si le sunt recunoscator pentru ca m-am adaptat si am trecut prin asta.
R: Ai dat viata personajului Emir. Cum a fost Emir?
CU: Ma bucur ca am avut rolul lui Emir care era un copil bogat, venea dintr-o lume bogata dar postura si gandirea lui erau foarte mature pentru varsta lui. Emir avea 20 de ani dar el actiona ca si cum ar fi avut 35. Emir mi-a dat asta, mi-a dat ceva maturitate din caracterul lui. Desigur dupa ce vreme de 2 ani joci un rol si vezi cum reactioneaza la diferite lucruri, vreau sa spun ca este un lucru frumos, am luat cate ceva de la el. Dar asta s-a intamplat si cu celelalte personaje interpretate dar locul lui Emir este diferit pentru ca este primul personaj pe care l-am interpretat si va avea mereu un loc special in viata mea. Toti ma stiu ca fiind prima data ca el.
R: Semeni cu Emir?
CU: Ca si caracter sunt, sunt la fel de drept, emotional si constiincios, am lucruri similare cu el.
R: Care este diferenta intre Emir din AFK si Emir din 'Emir'in Yolu" ?
CU; Sunt multe, daca ne uitam la Emir din 'Emir'in Yolu", el era un barbat care si-a pierdut sotia si a ridicat un zid intre el si familia lui, prieteni si oricine. Statea departe de casa lui, a devenit ca un vagabond, nu ii era frica de moarte, se implica in tot felul de  lupte chiar daca nu avea nimic de a face cu ele si viata lui continua in acest mod, ca si cum atarna de o franghie.
R: Cum o descrii pe Hazal?
CU: Pe Hazal prima data am vazut-o in Ask-i Memnu, de acolo o stiam, adica de la tv. Apoi am aflat ca voi juca cu ea in serial. A fost ciudat stiind ca vei fi in acelasi loc alaturi de cineva pe care il stiai de la tv si ca vei  lucra cu ea, vei intra intr-un maraton adica iti vei petrece mai mult timp acolo decat cu familia ta si vei invata cum sa faci lucrurile legate de personajul tau. Hazal este o persoana dulce, ea m-a suportat foarte mult si este prima mea partenera si locul ei va fi diferit. Ne mai intalnim inca, o apreciez, este o persoana care s-a afirmat in Turcia, are succes in munca ei si cred ca va avea si mai mult succes.
R: Cum a fost sa fii in acelasi proiect cu Vahide Gordum ?
CU: Cu dna Vahide nu am avut multe scene doar atunci cand Emir s-a mutat in blocul lor, nu am prea venit fata in fata pentru ca nu am avut multe lucruri in comun dar pe platou ne-am intalnit des. Doar un singur minut daca petreci cu ea cu siguranta inveti ceva si eu sunt o persoana care profita  in a obtine informatii de la oameni, ii opresc si ii intreb “ cum se intampla asta, cum se face asta”. Ideile si gandurile oamenilor in care am incredere cum este Vahide care m-a ajutat mult in perioada de inceput.
R : Ceyda Ates ?
CU: Ceyda are foarte multa energie, cand ea vine pe platou acesta se umple de energie. Ea are o vorba buna pentru oricare este suparat, ea are o energie pozitiva. Am fost foarte norocosi sa jucam cu ea. Eram obositi suparati dar ea nu isi arata supararea. Suntem oameni este normal sa ne mai si suparam si asta se vede pe fata noastra. Ceyda nu este asa, ea isi face munca foarte frumos si profesional, are o vorba buna pentru toti, a fost placut sa lucram cu ea.
R: Ai avut vreun moment de neuitat legat de acest serial?
CU: Da am, nu stiu ce episod difuzati acum si nu as vrea sa spun inainte. A! se termina, incepe Emir’in Yolu! Asa, fostul logodnic Halil care a rapit-o pe Feriha a dus-o intr-o casa si m-a rapit apoi si pe mine. Nu pot uita, daca ma intrebati de ce nu este din cauza emotiilor. Era iarna si casa era undeva pe deal, nu stiu cate grade erau, era vant, ferestrele erau deschise si fara caldura in casa, aveam doar un tricou la fel ca si Hazal. Am filmat acolo 2 zile si am inghetat.
Eram pe jos legat si nu ma puteam misca. Niciodata nu voi uita asta. Cand ne mai intalnim mai vorbim cu colegii de zilele alea, asta este ceva ce nu pot uita.
R: Poti vorbi despre ce personaje ai mai interpretat?
CU:AFK a fost primul serial cu care am inceput. Dupa primul sezon, vara am jucat in Anadolu Kartallari, a fost un film cu piloti. In aceasta vara voi face un alt film. In Medcezir, pardon dupa ce AFK s-a terminat a inceput pentru o scurta perioada Emir”in Yolu dar nu il pot numi ca un proiect deci in total am avut 3 proiecte, 2 seriale si un film.
R: Poti vorbi de aceste caractere?
CU: Desigur. In film am avut rolul pilotului Ahmet Onur, copil ce provenea dintr-o familie normala. El a decis sa devina pilot, era visul lui din copilarie si pana la urma il realizeaza. Are probleme cu iubita si asa mai departe. Acum in serial il interpretez pe Yaman. Este o schimbare, adica el provine dintr-o familie saraca. Pot spune ca povestea lui Yaman a fost o poveste de succes, el a venit intr-un loc la care nu s-a gandit niciodata, a inceput sa faca muzica, sa invete sa cante la chitara pentru prietena lui ca un cadou pentru dragostea ei. Dupa asta el incepe sa scrie muzica, primeste oferte de la o companie de muzica.....
Partea 2

R: Care este parerea ta despre munca actorilor?
CU: Munca pe care o facem nu se sfarseste cand termini cu personajul interpretat ea continua cu un alt proiect si nu sunt fericit daca nu muncesc nimic. In primul rand prefer lucrurile care ma fac fericit moraliceste si abia apoi ma gandesc la partea materiala. Lucrurile care ma fac sa ma simt bine. In cariera mea cele 3 personaje ce le-am interpretat sunt diferite unul fata de altul si cel ce il voi avea in film va fi cu totul diferit. Va fi un punct de cotitura pentru mine, va fi o mare provocare, este o poveste care a fost tratata foarte putin, poate de vreo doua ori, vorbesc la nivel global, in Turcia nu a mai fost. Adica oricat de mult pot merge in acest moment nu pot prevedea unde pot merge. Sunt complet focusat pe munca mea, studiez ce primesc si le accept. Mi-am stabilit o tinta dar spre exemplu daca as fi fost intrebat inainte de a incepe aceasta munca ce vrei sa faci, care sunt planurile tale de viitor legate de cariera nu mi-ar fi trecut prin minte sa spun ca voi deveni actor de succes. Dar acum sunt dar tot nu pot prevedea ce voi face pentru ca in acest sector drumul iti este aratat ascultandu-ti inima si asa voi continua.
R: Ce faci in timpul liber?
CU: In timpul meu liber....de obicei nu prea am timp liber, avem un program foarte intens de lucru. Lucrez 5-6 zile pe saptamana. Am una doua zile libere si in acestea ma documentez in legatura cu noul proiect, iau lectii de cantat la toba. Voi fi baterist in noul film. Iau lectii de pian pentru a-mi imbunatati abilitatile dar poate mai tarziu voi avea nevoie si de asta. Fac sport sa-mi mentin forma. Desenez, simt ca sunt bun la asta, cam atat.
R: Care este mancarea preferata?
CU: Vinete umplute. Apropo sunt curios ei ce mancare au?
R:.Ce loc are sportul in viata ta?
CU: Da are, fac exercitii, vreau sa-mi pastrez forma si incerc sa pierd din greutat. Trebuie sa fiu asa pentru noul proiect. Pentru a ma conforma fac sport sa fiu in forma ceruta. Continui mereu sa fac exercitii.
R: Crezi in miracole in viata ta?
CU: De fapt cred in miracole, mi s-a intamplat ceva si vreau sa va spun. In 2009 in Hidirellez eram pe cale sa intru in competitia “Cel mai bun model”, era cu o noapte inainte si mama mi-a spus ca exista obiceiul sa scrii o dorinta pe un bilet si apoi sa o pui sub un copac inflorit. Mama a spus “Scrie fiule ceva ce iti doresti”, mi-a spus ca asta iti da energie buna si i-am spus ca bine. Am scris pe o hartie ca voi intra in competitie. A urmat etapa eliminatorie in care au ramas 20 care au intrat in finala. Pe hartie am scris ca vreau sa obtin un loc cat mai bun in competitie si ca vreau sa joc intr-un spectacol pe viitor. Am pus biletul sub un copac inflorit din gradina casei. In fine dupa asta am luat locul unu in competitie, am primit rolul in AFK. Apoi mama mea l-a gasit si mi l-a adus in sezonul 2 AFK, eu uitasem complet de el dupa doi ani. Ea mi l-a adus si m-a intrebat daca imi amintesc. L-am privit si m-am uitat in sus. Cam asa ceva mi s-a intamplat, in opinia mea a fost un miracol.
R: Ce fel de caracter ai?
CU: Sunt afectiv, o persoana constiincioasa, asa cred ca sunt. De obicei nu imi exteriorizez sentimentele. Este o necesitate in meseria noastra, trebuie sa avem ca un fel de cortina in fata. Facem o munca care este vizuala, aparem pe ecran. Daca esti cu moralul cazut asta iti poate afecta partenerul, nu trebuie sa afecteze asta activitatea ta. Asa ca de obicei nu imi exteriorizez sentimentele.
R-Ce inseamna faima pentru tine?
CU: Nimic.
R: Iti este frica de critica?
CU:Nu fie ca-i pozitiva fie ca-i negativa.  Acord atentie criticii negative, sunt foarte atent la ea. De exemplu se scrie “aici nu a jucat bine, parul a fost asa si asa”, ma gandesc la astea. Sunt deschis la critica, in opinia mea dupa o vreme te face sa gasesti calea cea buna.
R: Daca nu ai fi fost actor ce profesie ai fi ales?
CU: Am jucat baschet 8 ani. Cand aveam 16-17 ani am dat lectii copiilor mai mici care faceau si ei baschet la noi in club. Probabil as fi continuat sa devin antrenor, cam la asa ceva ma gandeam pe atunci pentru ca imi place sa fiu in preajma copiilor si oamenilor. Faceam o munca buna si am avut rezultate bune, eram la fel de bucuros ca si ei cand castigau in cate un turneu. As fi fost antrenor.
R: Ai fost vreodata in Kazakstan?
Cu: Nu, niciodata. Dar mi-ar place. Cand eram la scoala primara au venit aici prieteni din tarile vecine in 23 aprilie, ziua suveranitatii si cea a copilului, au stat aici 2 zile. Am avut un prieten din Kazakstan, nu-i mai stiu numele dar am o poza cu el, poate ma gaseste acum este de aceiasi varsta cu mine. Eram tineri, aveam 8-9 ani.
R-Te-ai gandit sa-ti faci vacanta in Kazakstan?
CU: Pot sa iau in considerare asta de ce sa nu ma gandesc? Dar voi merge acolo, vreau sa il vizitez cat mai curand. Si noi suntem foarte asemanatori in ceea ce simtim. Intr-un fel suntem ca fratii.
R: Ce ai vrea cel mai mult sa vezi in Kazakstan?
CU: Desigur ca sunt foarte curios de televiziunea Astana.
R:Cine este presedintele Kazakstanului?
CU: Nursultan Nazarbayev.
R: Cunosti traditii si obiceiuri din Kazakstan?
cU: Desfacerea valului si betesar(obiceiuri de nunta). Pe astea le stiu.
R: Ai vrea sa primesti o oferta de munca din Kazakstan?
CU: Desigur. De ce nu? As analiza proiectul in mod proofesional, cine il face si daca mi se potriveste as lua o decizie. Mi-ar place.
R: Publicului din Kazakstan care te iubeste ce ai vrea sa-i transmiti.
CU: Limba noastra este diferita, cultura nostra este diferita si cu toate ca intre noi este distanta putem sa stabilim mici legaturi si daca putem face sa transmitem emotii placute, ce lucru fericit pentru noi si le multumesc pentru interesul acordat si le transmit sarutari si salutari de aici tuturor.

 Nurgül Yesilçay




Nurgul nu face parte din categoria celor prinsi in trecut sau a celor care se gandesc doar la viitor, stie sa aprecieze fericirea, stie ca este fericita. Turcii  au o tendinta sa spuna ca fericirea este in trecut, nu se opresc in a spune “ Oh anii aceia. ....Oamenii de acum ma plictisesc....’ Ei ii place fieacre sezon, fiecare clipa si ii plac regulile pentru ca infrumuseteaza viata. Actoria este o profesie magica. Iti traiesti viata ta si alaturi o traiesti si pe cea a personajului caruia ii dai viata si pe care incepi sa il iubesti, sa devii una cu el. Legat de fiul ei spune ca nu ii este prietena ii este mama. Cand devi mama pui mai presus de orice fericirea copilului tau. Ea este incantata ca Nejat termina scoala primara. Despre Paramparça spune ca ii place modul in care lucreaza toata echipa. Este o munca obositoare dar ea nu se plange si spune ca isi iubeste meseria si este o parte importanta din viata ei.



 Meryem-Murat la Turki Extra.


Interviul este realizat de catre MBC4 cu Murat si Meryem la Cannes.
Raspunzand la intrebari Meryem Uzerli a spus ca l-a vazut pe Murat in serialul Suskunlar si s-a gandit ca o sa joace impreuna.
Razand ea a spus"In 24 de ore i s-a propus ca Murat sa fie partenera lui altfel nu va juca" si din fericire s-a intamplat. Acesta este rezultatul, "altfel as fi murit" glumeste ea. Ea spune ca a observat la Murat ca are un bun accent cand vorbeste germana in "Kirmili". Vorbind despre Hurem ea spune ca la scoala a invatat mult despre Imperiul Otoman dar ce a invatat in acest serial nu a invatat niciodata la scoala.
S-a nascut in Kassel Germania, are o sora cu un an mai mare decat ea si doi frati cu 12 si 13 ani mai mari. Fratii ei au un alt tata ei sunt germano-americani iar ea si sora ei sunt turco-germane. Ii place mult solitudinea nu tumultul. Nu vrea sa se inteleaga gresit ii place sa socializeze dar ca si copil i-a placut sa stea mai retrasa. Ii place sa alerge sa inoate si sa joace baschet. Ea spune ca vede cu alti ochi dragostea dupa ce a nascut-o pe fetita ei Lara, este o dragoste fara sfarsit. Desigur acum are si responsabilitati si a invatat sa fie mai organizata, sa fie mai rabdatoare si nu a fost niciodata asa de fericita in viata ei. Nu stie ce va fi maine dar azi este fericita, exista Lara si vrea sa-i ofere o viata fericita
.........
Murat Yıldırım: A venit la Cannes in scop de marketing pentru serial, s-a intalnit si a vorbit cu scenaristii serialului a carui filmare va incepe in iulie. Murat care va fi partenerul lui Meryem a spus despre ea ea ca este foarte prietenoasa, calda, sincera, traieste fiecare moment la maxim, fiind o actrita de succes. El a vorbit si despre filmul Kirmili in care interpreteaza rolul unui ofiter din Crimeea care vorbeste germana si pentru asta a fost ajutat de Selma Ergeç si Baki Davrak, nascuti si crescuti in Germenia. Vorbind despre serialul Suskunlar a spus despre caracterele copiilor ca au fost profund de sustinere. Ceea ce simt oamenii ca se reflecteaza asupra lor, o privire un zambet dezvaluie energie. Personajul ce l-a interpretata a fost putin interiorizat. A reflectat perceptiile lui.
 Crescand in  Konya cu tatal profesor, continuand liceul la Adana si facultatea de inginerie la Istanbul, el a iubit actoria si a inceput ca si amator.  Vorbeste si de mama lui a carui bunic a venit din Arabia Saudita. Mama lui stie araba in schimb el nu, doar intelege cate ceva dintr-o conversatie.
Mama lui i-a propus sa cante intr-un concurs "Talentul tau" si el isi aminteste ca atunci cand a fost intrebat de mama lui de ce nu canta el a spus " Mama asta nu este treaba mea, nu vreau sa stalcesc cantecul. Dar pana la urma am cantat un cantec popular, am facut-o pentru mine si a fost frumos". Intrebat fiind cum reuseste sa-si mentina greutatea si daca are vreo preferinta a spus ca din copilarie ii place budinca de orez.


 Kıvanç Tatlıtuğ

 R.In ce perioada a vietii tale esti?
K.T. Sunt in etapa de maturitate a vietii mele, mai bine zis sunt in etapa de inceput de descoperire a maturitatii. Trebuie sa stim cand sa ne oprim,  Incerc cat de bine pot sa fac acest lucru privind din afara stirile legate de domeniul meu.
R.  Imagineaza-ti ca ai 45 de ani, care este primul lucru care iti vine in minte?
K.T.  La 45 de ani voi continua sa lucrez, probabil voi fi un om  cu familie, cu copil, care are nevoie de protectie. Este insa cam mult pana atunci ca sa pot prevedea tot.
R.  Unui tanar care are azi 20 de ani ce sfat i-ai da, incotro sa o apuce legat de viitorul lui?
K.T.  Sa faca ce vrea, sa nu renunte la nimic. Tot ce iti iese in cale este bine venit.
R.   Esti ambitios?
K.T.  Nu sunt. Cred ca prea multa ambitie strica relatia dintre oameni. Poti realiza multe cu mai putin. Sa-mi petrec timpul cu 3-4 prieteni in padure, sa calaresc, sunt momentele cele mai fericite pentru mine. Popularitatea sau banii nu aduc fericire. Nu am fost niciodata lacom si nici nu voi fi. Pot pleca si lasa totul acolo unde se afla. Multumesc lui Dumnezeu sunt sanatos. Sunt foarte fericit. Dar pacea si fericirea mea nu se datoreaza banilor castigati. Motivatia si pacea interna nu vin de la bani. Daca legaturile de familie sunt puternice atunci vine si pacea si ai o viata implinita.
R. Cand te intorci pe micile ecrane?
K.T.  Am in vedere un nou serial produs de Kerem Çatay, probabil anul viitor si in afara de asta unu sau doua filme. Sunt incantat de libertatea mea si vreau ca cel mai mult timp sa il petrec alaturi de familia mea. Am facut ce am vrut si daca ceva nu imi place sa-i pot intoarce spatele. Imi place profesia mea si mereu mi-am imbunatatit abilitatile. Intamplator am ajuns actor, nu m-am gandit inainte la asta. Am avut nevoie de bani si am jucat si mi-a placut. Am invatat lucrurile de baza despre actorie. Am scris si scenarii si vreau sa realizez un proiect dupa acesta. Daca este cazul sa renunt la aceasta meserie o voi face la momentul potrivit.


Buğra Gülsoy si Özge Özpirinçci
Buğra Gülsoy si Özge Özpirinçci au acordat un interviu postului de  televiziune MBC4
 Jucand in "Aşk Yeniden"  o comedie, Buğra a spus ca nu s-a gandit sa devina star si scenele alaturi de Özge ii dau incredere si increderea reciproca in partener este lucrul cel mai important. El a facut-o pe Özge "General" pentru ca vorbeste foarte mult, face pe seful si se amesteca in toate si in felul de ceai pe care il bea Ei au devenit prieteni foarte buni si in afara platoului si Özge s-a imprietenit cu iubita lui Nilüfer Gürbüz.
Özpirinçci, despre Buğra a spus ca este fericita sa lucreze cu el, este un tip foarte amuzant, ii da energie mai ales ca de multe ori incep dimineata si ii apuca ora 2.00. A mai spus ca lui ii place cafeau turceasca si ca este prea lenes. In timpul liber cand merge la cumparaturi cu iubitul ei Burak Yamantürk si se intampla sa astepte undeva pe strada si nu este vreo banca se aseaza pe jos si vin la ea copiii starzi si vorbeste cu ei. Ii place sa mearga cu metroul si feribotul asa intra in direct cu oamenii si asta face bine carierei ei. Ea a mai spus ca este distractiv sa joace intr-o comedie dar i-ar placea sa joace intr-o drama de teatru.



 Erkan Petekkaya a declarat ca nu s-a blocat in nici un personaj interpretat si ca poate interpreta in mod diferit orice caracter. "Daca lucrezi din greu poti interpreta orice personaj dar daca esti lenes se va lipi de tine un anumit personaj". Poate interpreta un personaj sarac sau unul foarte bogat ca si conditie sociala. In prezent il interpreteaza pe Cihan din serialul "Paramparça"  In iunie va incepe lucrul la un nou film in care va avea rolul unui mafiot, "Kolpaçino Üçüncü Devre" .

Cagatay la Startv in 12.04.2015
 Reporter: Cum va fi vara, cu vacanta sau cu un nou proiect?
CU: Fara vacanta, probabil o perioada scurta, cam o saptamana si apoi va incepe turnarea filmului.
Reporter: Cine va realiza filmul?
CU: Aceiasi casa de productie de acum si regizor va fi Ali Bilgin. Distributia inca nu este sigura dar cand se va apropia momentul voi explica.
Reporter: Ce fel de caracter vei interpreta?
CU: Ceva diferit fara legatura cu ce am mai jucat. Va fi foarte diferit.
Reporter: Ati vrut ceva putin mai diferit?
CU: Am vrut si acesta a venit cum trebuie, sa vedem ce va fi cand incepe filmarea.
Reporter: Rolurile recente au fost cam pe acelasi stil.
CU: Ati spus ultimul rol?
Reporter: In ultimul rol din Medcezir ati fost mereu mai zgomotos.
CU: Doar putin domnule.
Reporter; Bine, ar putea fi o comedie?
CU: Ar putea fi de ce nu?
Reporter: Aveti vreo cerinta legata de acest subiect?
CU: Cerinta? Ce sa spun?
Reporter: Sunt ambitios, sunt un om plin de umor!
CU:Eu muncesc, imi fac treaba si dau tot ce este mai bun din mine. Dar nu o sa spun ca sunt ambitios, ca voi face una sau alta nu o voi spune niciodata.
Reporter: De exemplu poti spune voi face 7 milioane la box office.
CU: Nu, noi nu mergem pe o astfel de cale, inainte de toate ne intereseaza calitatea muncii noastre.
Reporter: Apropo dle Cagatay, sunteti foarte sportiv imbracat.
CU:Casa mea este in apropiere am iesit doar sa mananc cu prietenii, oricum sunt obosit si nu m-am schimbat.
Reporter: Atunci multumesc.
CU: Multumesc, buna seara.
Reporter: Uite vad ca ai din nou carnetul!?
CU: *Rade*
Journlist: Vad ca conduceti masina.
CU: Multumesc, buna seara.
Journlist: Atunci felicitari.
......................................................
*Cagatay in aceaiasi noapte mai tarziu*
cU; Buna seara, probabil ati vazut masina, helo
Reporter: Masina dstra mereu va tradeza.
CU: Ce ar trebui sa fac, sa o schimb?
Reporter: Chiar daca ati schimba-o noi o vom gasi. Ce faceti dle Cagatay?
CU: Bine, voi?
Reporter: Mergeti la ceva organizat, aveti invitatie?
CU: Nu este cazul de invitatie, m-am ras si aranjat parul...
Reporter: Am citit o stire in care spuneati "Daca nu as fi fost actor as fi fost antrenor de baschet"
CU: Da, inca sunt interesat de baschet.
Reporter: Sunteti inca interesat?
CU: Da, sunt interesat, cand am timp liber ma ocup de baschet.
Reporter: Legat de faptul ca fani au cumparat tacamurile si farfuriile folosite la restaurant".
CU: S-a intamplat o singura data, am fost intrebat intr-un alt reportaj, pare ciudat dar pentru mine asta insemna dragoste si ii salut pe toti cei care ma iubesc.
Reporter: Cum au incercat sa cumpere farfuriile?
CU:Uite ca lucruri de genul asta.....

Interviu  Ali Aksöz
2014 

Partea 1

De obicei cei pe care ii vedem in seriale sunt fie absolventi de  Müjdat Gezen Art Center, sau castigatori ai concursurilor de modeling. Nu acelasi lucru se poate spune si despre Ali Aksöz. El nu are pregătire în actorie, daca este intrebat spune ca si-a perfectionat abilitatile jucandu-se Playing Games. Este asa de increzator in el ca spune ca dupa ce l-a facut pe piticul vrajitor cu 8 brate din Playing Games poate juca orice. Dar ceea ce il face pe Ali Aksöz asa de special este nu ce nu a facut ci din contra ce a facut.  A studiat  scenaristica la New York Film Academy  si isi scrie lucrarea de doctorat in cinema si televiziune si este spre finalizarea primului sau roman. In timp ce Turcia trecea perin era “Vin satanicii fugiti” el a fondat legendarul website de scien-fiction si fantezie al New York Film Academy  si a scris dictionare de socializare online. Acum il interpreteaza pe Kenan in serialul Medcezir si vom mai auzi de el de acum incolo.
R: Inainte de Interviu, m-am uitat la contul tau de Twitter. Te definesti ca si  ca "scriitor, PhD, ecologist, ratacitort prin lume, , aventurier, specialist media". Lista este destul de larga dar nu există nici o mențiune de a fi si actor. Joci in Medcezir,  nu te vezi ca un actor?
AA: Nu inca, ceea ce am scris aici sunt facute de-a lungul anilor si merita sa fie scrise aici. Cand voi ajunge in acelasi punct cu actorie il voi trece aici. (Interviul este din februarie 2014, acum a trecut si actor in lista)
R: Te-ai născut în Tatvan, apoi te-ai dus la liceu în Kırklareli, Universitatea la Istanbul, în curs de desfășurare încă doctoratul. și scenaristica la New York. O foaie de parcurs minunata . Spune despre povestea ta.
                AA: M-am născut în Tatvan, ce-i drept. Mama și tata, au început intalnirile lor în primul lor an de facultate si s-au căsătorit după absolvire.  ... Tatal meu a fost un ofițer de armată în Tatvan si mama doctor in spitalul unui mic oras. Au locuit acolo aproximativ un an și m-am născut acolo.
 In lista de mai sus vorbeam de ratacitor si aici se incadreaza si faptul ca scoala primara am facut-o in 3 orase diferite din cauza profesiei parintilor. Am crescut ca si in orasele mici, cu multi vecini, cu genunchi si coate julite, cu multe hoinareli prin imprejurimi. Cand am ajuns in haosul caracteristic alunei mari metropole m-am considerat autosuficient. Parintilor mei le-a placut sa calatoreasca si sa decopere lucruri noi si datorita lor am fost initiat in cultura calatoriei. Datorita puternicei legaturi dintre noi cel mai adesea mergem impreuna in vacante. Odata ce calatoria a intrat in sangele meu am considerat ca este pierdere de vreme sa stai locului. Exact ca si rechinul care trebuie sa se miste si in timpul somnului pentru a respira si eu trebuie sa ma misc asta ajuntandu-ma pshic si emotional. Mai recent  si scrisul a inceput sa ma hraneasca.
R: Cum Te-ai dus la New York?
                AA:Dupa ce am absolvit Media &Sisteme de comunicare la universitate si Antropologie Sociala la masterat, m-am inscris la doctorat pentru un program in Turcia si mi-am dat seama ca pregatirea mea stiintifica este departe de ce simt si am realizat ca fizicul meu este apreciat. Asa ca mi-am facut bagajul si am plecat la New York. O saptamana am stat intr-un hotel decent iar apoi am inchiriat o casa incercand sa ma mentin la suprafata apei scriind. Apoi m-am gandit ca ceea ce scriu sa fie legat de televiziune si cinema , asa ca am studiat scenaristica la New York Film Academy. Aici am avut șansa de a întâlni cunoscuti actori, regizori și scriitori. Scopul meu principal a fost de a obtine un doctorat in jurnalism la una dintre cele mai prestigioase universitati, Columbia School of Journalism casa celor care obtin premii Pulitzer.  Nu a fost sa fie. Apoi am auzit ca Beykent University incepe un program pentru cinema si televiziune si m-am inscris pentru doctorat acolo si acum imi scriu teza.
R: Antropologie, cinema, televiziune, scris si acum pe ecran. Cum ai cazut in asa zisa “parte intunecata”? A fost o alegere?
                AA: Alegerea mea a fost sa rezist “partii intnecate”. Nu am vrut sa am o fata celebra, era important doar ca numele meu sa fie cunoscut. Sunt un tip caruia ii place sa se piarda in multime, din acest motiv am aparut in mai multe reclame TV dar am respins ofertele de spectacole. Am acceptat Galip Derviș pentru ca mi-a placut personajul iar Medcezir pentru ca echipa a fost cea mai buna in domeniu.
 R:Esti un om care scrie dictionare online, care a fondat “Libraria pierduta”, care este prezentat ca cel mai bun posesor de web in domeniul scrierii de fictiune, care scrie povesti, care este inscris la doctorat. Stiu ca asta inseamna sa fii singur, cand privesti la un astfel de portret pare cel al unui introvertit, tipul tocilarului care sta toata ziua in fata computerului. Aparitia ta pe ecran nu pare a fi cea a lui Clark Kent. Nu intra in conflict aceste doua fete ale tale? Sau cum se hranesc reciproc?
                AA:As spune mai degraba o persoana demodata decat tocilara. Niciodata nu am avut notele cele mai bune, am fost baiatul care facea sa rada intreaga clasa, care stia de ce au nevoie si aveam multa imaginatie. Un baiat care a invatat limba greaca privind serialele grecesti de la TV, cel care clasifica gandacii in ora de matematica care citea nuvele englezesti in ora de engleza, care se inhaita cu bandele din cartier si purtau razboaie, care facea curse cam ilegale cu masina tatalui . De unele dintre acerstea nu stiau nici macar colegii mei, imi placea sa tin secret pentru mine unele din acestea. Este adevarat mai ales astazi sunt un om al contradictiilor, contradictii nascute din cultura baietilor americani in care unul vrea sa arate altuia cat de grozav este doar ca asa o cere obiceiul. Cei care ma vad din cauza fizicului meu sunt atrasi sau intimidati si ma plaseaza departe de ce poate intelectul meu. Am inceput sa folosesc asta in avantajul meu cand eram foarte tanar. Am inceput sa primesc premii pentru ce scriu si sa fiu apreciat pentru modeling sau actorie.



R: Sa vorbim putin despre  faptul ca esti scriitor. Stiu ca scrii fictiuni fantastice. O sa mergi mai departe? Ce ai scris si ce scrii?
                AA: Scriu de cand eram foarte tanar si voi continua pana voi muri. Am inceput cu fictiune, science-fiction si in timp am inceput sa scriu legat de cinema, istoria religiilor, esoterism, relatii internationale si literatura subterana. Multe opere si articole ale mele, ca si memoriile mele si povesti, au fost publicate in multe reviste. Acum planific sa-mi public romanul de debut. Am fondat reviste si am realizat website-uri dintre care primul si cel mai faimos a fost ‘libraria pierduta”. Au fost momente minunate cand in tara dominau prejudecatile si erau neincrezatori in literatura fantastica si in jocurile pe calculator. Sunt onorat sa spun ca am devenit purtator de cuvant pentru mii de fete si baieti extrem de inteligenti. Impreuna am lucrat  din greu scriind, desenand pentru a face aceste entitati legendare care pana la urma au demolat prejudecatile.
R: Pe unele dintre site-uri se spune ca si tu esti printre cei care au scris scenariul la Medcezir. Este adevarat, ai contribuit la poveste sau la propriul caracter?
                AA: Nu am contribuit la scenariul Medcezir. In totalitate scenariul apartine lui Ece  la care a contribuit si Melek, desi cred ca avand aceasta experienta as fi capabil sa il scriu.
R:Ai scenarii proprii sau ceva la care lucrezi?
                AA: Pentru teza mea sunt cateva filme si povesti pentru seriale tv la care lucrez. Apoi lucrez la roman, la teza de master si povesti scurte pentru publicare. Si pe langa astea lucrez ca editor la TecHandle care este site-ul meu de tehnologie, mediu, stiinta, si computer si editor la un al doilea site care este pentru o revista printata din Olanda despre tehnologie-arta-futurism. Am uitat ceva? Bine putem trece la intrebarea urmatoare.
R:  Ai multe premii legate de publicarea pe internet si web. Pentru ce proiecte ti-au fost acordate? Mai lucrezi pentru asta?
                AA.Primul si cel mai mare premiu pe care l-am primit a fost in 2001. A fost pentru “Libraria pierduta”. A venit de la fundatia pentru tineret Aydın Doğan. Au urmate alte doua premii de aur in doi ani consecurivi . Si ceva la un nivel mai personal, una dintre povestirile mele a luat premiul unu datorita voturilor cititorilor.
R: Pe lista ta aglomerata de hobby-uri mai apare ceva “lucruri periculoase” Ne poti spune despre ce este vorba?
                AA.:Lucrurile care ameninta omul fizic sau mental ma intereseaza. Sau mai bine sa spunem “Dragostea nemuritoare a omului si lucrurile care il ameninta”. Ma uit in partea intunecata a istoriei umane, razboaie, manipulare si chiar mai rau.
R: Stii japoneza. De ce?
                AA.:Nu pot spune ca vorbesc cu adevarat limba. Admir cultura japoneza, tot ce inseamna Bushido, de la Katana ceremonia ceaiului. Am vrut sa stau o vreme in Tokio si apoi in Japonia rurala asa ca am invatat limba. Am fost capabil sa intretin conversatie cu  prietenii mei din Japonia aflati la NY dar lipsa practicii m-a adus de unde am plecat. Mai folosesc limba cand salut si cer permisiunea cand trec printre turistii japonezi, este minunat sa ma aflu prin preajma lor si sa-i aud vorbind Nihongo.
R: Sa vorbim despre aventura la New York. Cat ai stat si ce ai facut?
                AA: In 2009  si2010 am stat doi ani in Manhattan. In timp ce participam la cursuri la NY Film Academy, scrisam si la reviste locale si pe bloguri. Stand la cea mai veche Starbucks din Manhattan si observandu-i pe cei din NY trecand prin criza financiara, cateodata participand la petreceri sau alteori implicandu-ma in activitati artistice. Intoarcerea mea a fost foarte mult legata de inscrierea la doctorat in cinema si televiziune si inchiderea pentru mine a portii de la Columbia University, timp in care am primit oferte foarte bune de la universitati din Kentucky si Kansas dar am ales sa studiez Cinema si Televiziune.
R: Cum a fost reintoarcerea ta? Ce schimbari ai gasit in Turcia?
                AA.:Am urmarit indeaproape situatia politica asa incat nu mi-a lipsit nimic. Poate ca americanizarea Turciei s-a produs in aceasta directie. Nu m-am intors pentru totdeauna. Mi-ar fi placut un oras mai cald ca LA sau San Diego. Medcezir a intarziat pentru o vreme calatoria mea dar nu am nici un regret.
R: Ai mai locuit si in alta parte in starinatate?
                AA: Am trait pentru o vreme in Danemarca la Copenhaga. Am locuit intr-un camin al unui  complex imens al unei academii de sport. Am mers acolo dupa un foarte bun prieten care a avut nevoie de ajutorul meu. In timpul sederii mele am avut o activitate intriganta. Dimineata mergeam cu bicicleta in centru, ma luptam sa scriu. Seara  citeam, ma uitam la Ezel si mai tarziu exploram viata de noapte cu un grup de expati de acolo. Dupa ce am plecat de acolo am inceput sa frecventez Amsterdamul. In fiecare an eram cam 3 luni acolo si m-am simtit bine.
R: Ti-ai exprimat opinia legat de protestul de la Gezi Park pe internet. Ai fost parte a acestuia? Pe de alta parte ai scris ca politica te fraierste. Ce parere ai despre acest subiect?
AA:Nu-mi place politica. Este o entitate care estompează adevărul universal și căutarea esențială a umanității. Este un fenomen deformat care variază de la vest la est de pe vremea lui Platon și Conficius, și ne forțeaza să ne oprim în drumul nostru si permite unui grup foarte mic, foarte privilegiat sau maselor ignorante, să te pui cu întreaga omenire. Evenimentele Gezi sunt un subiect foarte sensibil. Am privit acest lant de evenimente ca o reactie la nivel national impotriva opresiunii pentru tinerii iubitori de pace si natura. Anxietatea că ar putea avea un viitor întunecat pentru tara, i-a facut sa iasa in strada. Din acest moment, voi spune "noi" ne-am dorit să trăiam o viață liberă și onorabilă la fel ca tinerii din toata lumea, în mod natural. Am vrut sa stam sub pomi cu un fir de iarba intre dinti, sa privim norii si sa vedem formele lor ciudate decat sa vedem cladirile din beton. Este vorba de legatura intre noi si stramosii nostri care si-au dat viata pentru noi si nu putem distruge asta. Acesti tineri cu IQ ridicat considerati fara speranta sau pierduti, au fost suficienti de a se opune fortelor care trec peste ele deoarece acesti tineri s-au nascut in epoca internetului, viitorul media. Pana la urma am vazut ca inteligenta a dovedit asta.
R: “Muntele” lui Alper Çağlar este prima ta experiență de film. Filmul are propriul cuvânt de spus în politică și a fost criticat ca un exemplu de propagandă cinema. A fost premiat cu aur si la categoriile de cel mai bun actor și cel mai bun scenariu. Cum percepi personajul tău și filmul în sine?
AA: Alper este in acelasi timp prietenul meu din copilarie si o piesa integrala din “Libraria pierduta” A avut un schelet pe care s-a amestecat fictiunea cu comedia. Dupa ce a scris scenariul si a inceput sa filmeze a mai scris un mic rol pentru mine. Nu stiu cine i-a spus asta dar mi-a placut imaginea filmului si povestea.  Am fi dorit sa colaboram la nou lui film la care incepe turnarea acum si as fi avut un rol principal dar programul Medeczir nu-mi permite asta. Ramane pentru urmatorul sau proiect.
R: Oamenilor le place Medcezir si ratingul este bun, a si fost o mare asteptare inaintea serialului. Ai urmarit The OC?
                AA: Desigur obisnuiam sa ma uit la The OC. Sincer sa fiu nu m-as fi gandit ca voi fi parte a acestei povesti. Este un sentiment ireal.
R: Care este reactia ta legata de rolul avut in Medeczir?
                AA: Contraponderea produsului final este evident capodopera. Cand ii pun pe prietenii mei din strainatate sa se uite la el, aprecierile sunt extrem de pozitive si toti cred ca Medcezir nu este diferit de varianta americana. Este laudata locatia muzica, machiajul, hainele, si nu in ultimul rand actorii si lauda ce fete frumoase si baieti frumosi  avem.. Personal am primit reactii pozitive si fara indoiala este motivatia mea personala.
R: Ce crezi despre caracterul interpretat de tine? Aveti similaritati?
                AA:De acum Kenan poarta fata mea si se alimenteaza cu sentimente similare cu ale mele. Trecutul nostru este complet diferit dar impart similitudini. Kenan cred ca este un anti-erou care poate creste in moduri uimitoare si unice.
R:  Am putea sa-l vedem mai mult pe Kenan in episoadele urmatoare, va fi el capabil sa stea departe de probleme.
                AA: Pentru el sa stea departe de necazuri este imposibil. Treaba lui este sa gestioneze necazurile. Este greu de spus daca este bun sau rau. Sacrificiul lui Kenan pentru fratele lui sau mama lui insistenta lui legata de viitorul luminos al fratelui sau pe masura ce el coboara si mai mult, glumele lui violente sau placerea de a schimba drumul, il diferentiaza de alte caractere. Il vedem ca un anti-erou aflat in zona gri care hraneste ingerul cazut . Acest tip de eroi m-au intrigat mereu.
R: Ce iti place sa privesti la TV? Mai ales care este parerea ta legata de show-urile fanteziste.
Lista mea scara cuprinde, Lost, The Wire, Sopranos and Mad Men. Also Breaking Bad. Prison Break, The Office, Boardwalk Empire, House of Cards, Curb Your Enthusiasm, Karanlıkta Koşanlar, Dexter, Ezel, Game of Thrones, Spartacus, Firefly, Knight Rider, Babylon 5, Carnivale, Californication and Twin Peaks, Melrose Place, MacGyver, Dawson’s Creek, Moonlighting, Tales from the Crypt, X-Files,.......


 Interviu Hazal Kaya 
martie 2015 
http://www.milliyet.com.tr/…/haberdetay/15.03.2015/2028302
 


R: HazalKaya se intoarce cu al treilea ei rol principal. O stea de numai 24 de ani care de mai multi ani a interpretat multe roluri in seriale .
Hazal : De la 16 ani am vrut sa interpretez diferite caractere desi mama mea a vrut sa astept pana termin universitatea.
R: Dupa o perioada mai lunga in care Hazal a stat departe de micile ecrane se intoarce cu o noua productie, cu un rol si partener portivit. Ne-am intalnit in magazinul Luna pentru un reporta, ea a pierdut  mult din greutate  fata de ultima data cand ne-am intalnit. Fata asta a ei tanara, ochii ei ca de caprioara poate sunt cauza alegerii numelui de Maral.
R: Te rog sa ne spui despre personajul Maral?
H: Personajul Maral m-a inspirat mult. O fata care si-a pierdut parintii la 5 ani, cu toate astea este plina de viata, energica si vede laturile luminoase ale vietii. Interpretarea acestui personaj ma face sa fiu foarte fericita.
R: Maral are un vis din copilarie legat de Luna. Are Hazal un asemenea vis?
H: Da, Maral este locul care o conecteaza pe Maral la viata dupa pierderea parintilor. A devenit locul fericirii ei. Personal nu am avut un vis special, cum ar fi sa devin actrita sau ceva de genul dar am facut balet, a trebuit sa renunt, apoi am cantat la vioara. Dupa asta mi-am dat seama ca vreau sa fac ceva legat de actorie.
R: Tu si cu Aral va cunoasteti dar este prima data cand jucati impreuna. Cum v-ati cunoscut?
H: Pe vreamea serialului Öyle Bir Geçer Zaman ki (Tradarea) am studiat cu acelasi profesor  Omet Shirah si obisnuiam sa spunem "Ce ar fi daca am lucra impreuna" si acum a aparut oportunitatea in Maral. Ambii iubim mult aceasta poveste.
R: Cum a decurs castingul? Realizatorul " Survivors " a spus cu mult timp in urma ca ii place Hazal. Acum lucrati impreuna in acest proiect. Este el cel care a ales-o pe Hazal in rolul Maral?
H: Cand ei au luat decizia sa faca prima drama la TV8 au spus ca ar trebuie sa fie Hazal care sa inceapa acest drum si aceasta este o onoare pentru mine. Eroul trebuia sa se numeasca Aras dar pentru ca numele actorului este Aras    ei l-au schimbat. De fapt Maral aduce cu Hazal, sunt niste coincidente in acest proiect.
R: Care este parerea fanilor despre personajul interpretat si despre partenerul tau?
H: Foarte buna multumesc lui Dumnezeu.
R: Este dificil sa-i multumesti , ei nu vad altceva pentru scumpa lor Hazal?
H: Da ei sunt foarte draguti si ma urmaresc. Ei neaga zvonurile mincinoase despre mine din presa si spun "minciuni" cum de fapt si sunt cam mereu. Sunt norocoasa ca ii am. Ei sunt foarte selectivi cu ce mi se potriveste. Ei critica personajul care nu mi se potriveste si ma sfatuiesc legat de imbracaminte, cu adevarat ma plac. O fac pentru ca le pasa de mine.
R: Spuneai inainte ca probabilitatea anularii proiectului tau te sperie dar cand de fapt s-a intamplat nu ai mai gasit ca este rau si ai spus ca este o experienta benefica. Te simti inca confortabil gandind asa?
H: Da. Stirile suna cum ca proiectul ei a fost anulat dar proiectele nu sunt ale mele in totalitate, este o munca in echipa dar le este mai usor sa se focuseze asupra mea. Un proiect se poate opri dar ma face sa cunosc multi oameni si sa ma bucur ca lucrez cu ei. Noi nu comentam legat de astfel de stiri.
R: Ai fost in America pentru a studia si ai vorbit cu Selçuk in aceasta calatorie?
H: Da, am vorbit mult cu fratele meu de acolo in ciuda diferentei de fus orar. Am studiat cu Michelle Danner si totodata am pierdut acolo in greutate.
R: Apropo, arati foarte slaba acum.
H: Multumesc. cand am plecat in America am decis sa gatesc singura, fara grasimi si am si studiat. Mi-am recapatat sanatatea.  Calatoria in strainatate m-a facut sa cunosc oameni noi  si m-am intors foarte fericita.
R:Ai pierdut din greutate doar urmand o anume dieta?
H: Am o zi pe saptamana liber sa mananc ce vreau, sunt si eu om.  Am folosit aceleasi metode pana acum. Urmaresc clipuri cu exerciti de sport pe YT, organizez totul, mancarea, orele de sport, nimeni nu m-a ajutat.
R: Nu esti machiata si tenul tau arata foarte frumos.
H:Multumesc, cred ca este genetic. Poti vedea pe fata mea la fiecare proiect in primul episod am cate un cos pe fata. Se intampla asta de obicei, nu stiu de ce poate e o chestiune de noroc. Legat de latura genetica, mama mea are 52 de ani si are un ten foarte frumos.
R:Ai participat la cursuri de gatit?
H: Da, am facut cursuri profesionale de gatit dar momentan m-am oprit din cauza muncii mele la serialul Maral. Am crezut ca voi face fata cu ambele dar ma epuiza. Voi avea grija de asta mai tarziu. Imi place lumea gastronomiei, sa citesc lucruri legat de asta. Lumea gastronomiei este minunata.
R: Gatitul face bine unei persoane se pune ca este ca un tratament.
H: De fapt statul in bucatrie si gatitul nu pot spune ca sunt chiar o terapie pentru ca este si dificil in acelasi timp. Gatesc pentru mine, cateodata pentru mama dar ea mai intervine si atunci ne certam.
R: Sa facem mai tarziu un reportaj despre gatit, vom putea manca si gati, va fi un reportaj fara sfarsit. Ti-ai planificat sa ai propria ta afcere?
H: As vrea sa fie un loc mic si cu produse speciale.
R: De fapt exista asemanari intre a gati si actorie. Nu-i asa ca ambele nu pot fi facute cu greseli?
H: Exact. Am eu ceva ciudat ca aleg lucruri dificile.
R: Ai spus intr-un interviu precedent ca ai crescut intr-un mediu matriarhal. Mama ta crede in drepturile femeii. Ai spus ca este o foarte buna oportunitate pentru tine.
H: Desigur , citim in zilele noastre despre violenta provocata femeilor. Este important ca acum se scrie despre asta dar violenta domestica a existat din totdeauna. Am pierdut multe femei si copii din cauza violentei domestice. Faptul ca acum se scrie inseamna ca s-a constientizat lucrul acesta si poate ca daca era mai devreme nu s-ar fi pierdut atatea vieti. Ei trebuie sa inteleaga ca violenta asupra femeii si hartuirea nu sunt lucruri care trebuie ignorate.  Frica de a nu intra fetele cu cineva in vorba, de a primi un suc etc.. sunt precautii impotriva violului dar au devenit parte a zilelor noastre.
R: Modul de viata s-a schimbat trebuie luate masuri privind hartuirea.
H: Exact, prin luarea unor precautii si a lupta impotriva lor. Am asistat recent la ce s-a intamplat cu Ayse Pasali si Ozgecan Aslan
R: Ai mentionat la un moment dat ca cei mai multi oameni  si-au dat seama mai tarziu de violenta impotriva femeii si ca nu sunt constienti pe deplin. Cum afecteaza asta punctul tau de vedere  fata de barbati.
H; Ceea ce se are in vedere este atitudinea fata de viata  nu in mod special fata de barbati.
R: Este mandra mama ta ca a crescut o astfel de fata?
H: Da. Este bucuroasa pentru asta. Am organizat si impartit responsabilitatile in casa noastra. Avem respect una fata de alta. Mama mea daca este cazul imi cere scuze. Ce o face fericita pe mama mea este ca suntem prietene.


 Interviu Çağatay Ulusoy 




R: Cand ai inteles prima data ca ai inceput sa devii cunoscut?
CU: La o saptamana dupa ce am castigat titlul de model am fost selectat sa joc in AFK , serial ce a inceput dupa o luna de la aceea data. Atunci nu mi-am dat seama pentru ca eram foarte ocupati cu munca dar am inceput sa realizez asta dupa 3-4 episoade.
R: Ti-a placut?
CU: Sigur, cui nu i-ar fi placut? Este un sentiment placut sa auzi lucruri frumoase de la oameni pe care nu ii cunosti si sa vezi ce sentimente frumoase au pentru tine.
R:Spune care este cel mai nebunesc lucru facut de fani?
CU: Mancam intr-un restaurant si o fana care m-a vazut si-a informat prietenele si au venit sa cumpere farfuria si tacamurile ce le-am folosit, a fost un lucru ciudat si am fost surprins.
R: Esti si criticat?
CU:Sigur ca da si le iau in seama. Vad pe twitter numele personajului ce-l interpretez si citesc ce se scrie. In consecinta daca criticile sunt intemeiate incerc sa fiu mai atent si sa corectez, sa fiu atent la ce nu le-a placut celor care ma urmaresc.
R: Ce simti cand te privesti?
CU: La inceput nu obisnuiam sa ma privesc, ma simteam tare ciudat, din cele 80 de episoade afk&emir m-am uitat in total la 6-7. Cu siguranta este folositor sa te privesti, ajuta la corectarea deficientelor. Sunt foarte mandru de proiectul la care lucrez, este un proiect cu o echipa grozava si eu mi-am imbunatatit prestatia. dar nu pot spune ca asta este am terminat, mereu fac imbunatariri. Mereu evoluezi, aduci imbunatatiri pe zi ce trece.
R:Ce ai fi vrut sa devii daca nu erai actor?
CU: Sunt deja in acest domeniu de 5 ani si am fost intrebat de multe ori acest lucru. Acum nu pot spune exact ce as fi devenit dar la momentul respectiv baschetul era foarte important pentru mine. Probabil deveneam antrenor, chiar m-am ocupat de copiii mai mici in timpul liber. As fi putut face ceva legat de sport dar in acelasi timp as fi fost interesat si de lucrul in spatele camerei. Deci chiar daca nu eram in fata camerei ar fi putut fi ceva legat de acest domeniu, de exemplu camerman.
R: Care este nivelul tau de educatia?
CU:M-am dus la universitate, iubesc natura, am invatat despre plante, am folosit mult proiectarea 3D, este distractiv. Nu stiu daca voi  lucra in acest domeniu dar mi-am luat diploma, poate doar ca si pasiune voi face ceva.
R: Sa zicem ca ai primi un rol pentru un film care nu ti-ar placea dar bugetul alocat pentru el este foarte mare, l-ai accepta?
CU:Abordarea trebuie sa fie foarte profesionala. Nu as putea munci la ceva care nu mi-ar da satisfactie morala, spirituala chiar daca ar fi satisfacuta partea materiala. Sunt foarte atent, foarte selectiv. Incerc sa selectez proiectul care este cel mai bun, partea materiala este pe planul doi. Daca nu sunt satisfacut sufleteste nu as fi linistit. Banii nu sunt pe primul loc pentru mine.
R: Daca ai primi 20 de milioane de dolari intr-un proiect de la Hollywood dar acest proiect ar prezenta Turcia intr-o lumina proasta, l-ai accepta?
CU:Chiar daca as incerca sa fiu cat pot de bun profesionist pentru asta, nu i-as putea face asta tarii mele, neamului meu.
R: 50 de milioane?
CU:(zambeste) Nu as avea ce face cu banii, nu-mi pot umili neamul, patria. Daca as face un astfel de lucru ar trebui sa ma ignor pe mine de aceea nu as putea sa o fac. Nici nu cred ca ei mi-ar face o astfel de oferta din moment ce sunt turc si in afara de asta nu am primit inca nici un fel de oferta de film/serial din afara Turciei.
R:Ne poti spune de ceva stiri din ziare/reviste si daca le-ai scoate de acolo?
CU:Prefer sa nu vorbesc nimic legat de viata mea privata cu toate ca uneori trebuie sa o facem pentru ca daca tacem totul este perceput ca acceptare, exista unele nuante. Trebuie sa stii foarte bine cand si cum sa vorbesti pentru ca daca raspunzi la tot,  publicul va astepta de fiecare data sa raspunzi si in modul asta nu poti fi mereu pe directia  presei si nici macar nu am timp. As vrea sa fiu cunoscut in primul rand pentru munca mea nu pentru relatiile mele sau viata mea sociala.
R: Ai intenta proces pentru astfel de cazuri?
CU:Pana acum nu am avut o astfel de situatie si sper nici sa nu am.
R: Ce faci pentru a te dezvolta?
CU: Pentru moment exersez la un instrument muzical, am primit si un pian. Am  inceput cursuri de tobe. Inainte cantam doar la chitara. Cred ca am ureche muzicala, cant din cand in cand in Medcezir. Nu pot spune ca am o voce buna dar ma bucur ca o fac. La chitara cant pentru mine si imi face placere. Pentru 2015 am un proiect de film, voi avea rolul unui tobosar de aceea am inceput sa iau ore.
R: Ce fel de proiect va fi?
CU: Voi lucra din nou cu  Ay-Yapim. Echipa si numele filmului nu sunt inca definitivate, nici scenariul nu este inca gata. Va fi al doilea meu film dupa  Anadollu Kartallari. Este un proiect foarte ambitios.
R: Se spune ca te vezi cu Idil Firat?
CU: Stiri pe alaturi, as vrea ca oamenii sa fie mai atenti cu ce scriu.
R: Ce ai face daca prietena ta te-ar insela?
CU:Ea deja ar fi facut alegerea, nu as mai putea face nimic dupa asta, mi-as continua drumul meu, nu as spune nimic, nu ramane nimic de spus dupa asta.
R:Cum ai face cererea in casatorie pentru femeia iubita?
CU:Nu as putea spune nimic precis acum pentru ca sunt departe de subiectul casatoriei dar as face ceva special pe care nimeni nu l-a mai facut, sunt deschis la lucruri nebunesti.
R: Mama ta este din Bosnia si tatal tau emigrant di Bulgaria. Daca nu ai fi trait in Turcia unde ti-ar fi placut sa traiesti?
CU: Cum sunt o persoana care iubeste marea si vremea calda mi-ar fi placut mult sa traiesc in Los Angeles, deasemenea imi place Barcelona unde nu am fost niciodata dar pare un loc potrivit pentru mine din cate am studiat si ar mai putea fi sudul Iataliei. Nu imi plac locurile in care este frig.
R:Ce parere ai despre operatiile  estetice la femei?  Esti impotriva operatiilor estetice?
CU:Prefer frumusetea naturala, pentru mine nu cred ca este cazul si daca ar fi nu as suporta durerea, nu vreau inca sa vorbesc inainte de vreme dar cine stie cand va fi nevoie....
R: Ti-ai vopsi parul, sprancenele pentru caracterul interpretat?
CU:Sunt bine asa, nu vreau sa incerc sa fiu mereu tipul care arata bine, vreau sa fac roluri in care sa ma metamorfozez, sa arat intelept.
R: Ai accepta botoxul la buze pentru vreun caracter interpretat?
CU:Daca ar fi doar temporar pentru rol cu revenirea la buzele mele as accepta.
R:Te gaseti frumos?
CU: Cred ca a fi o persoana cu energie inalta, frumoasa, este un concept relativ. Pentru unii poti fi frumos pentru altii nu. Sunt impacat cu mine insumi, este mai importanta carisma decat frumusetea.
R: Ce faci in timpul liber?
CU: Muncim foarte intens, 6 zile pe saptamana, poate uneori avem 3-4 ore libere pe zi, suntem liberi ziua si muncim in timpul noptii, uneori chiat toata noaptea pana dimineata. Am cateva hobby-uri pentru timpul meu liber cum ar fi de exemplu pescuitul, mersul prin padure pe bicicleta, cam asa imi petrec timpul meu liber.
R:Obisnuiesti sa bei alcool?
CU:Doar la ocazii speciale doarece din cauza tempoului ridicat organismul meu este foarte obosit si nu as face fata.
R: Faci sport?
CU:Da fac. Pot spune de 4-5 ori pe saptamana dar o fac de fiecare data cand pot. Nu fac injectii cu cortizon, incerc sa-mi pastrez corpul in forma, nu incerc sa fac muschi, incerc doar sa-mi mentin forma ce o am.
R:Care este serialul/actorul care iti place?
CU:Imi place sa urmaresc serialul Karaday, este realizat de aceiasi casa de productie ca si a mea si imi plac Çetin Tekindor & Kenan İmirzalıoğlu
R: Exista vreun serial pe care il consideri rivalul vostru?
CU: Serialul nostru este un concept diferit de celelalte din aceasta categorie. Este adresat tuturor varstelor, sunt povesti pentru tinerii din societate si pentru restul. De ex.Barış Falay si restul actorilor au povestea lor cu publicul lor. Nu vad pe aceasta linie un serial rival.

 http://www.habervesaire.com/news/cagatay-ulusoy-yemek-yedigim-tabagi-satin-almaya-calistilar-2794.html

 Interviu  Hazal Kaya &Aras Bulut Iynemli
din martie 2015



R: Vreau sa incep cu o intrebare care ma framanta cel mai mult. Pentru Dumnezeu ce inseamna "Iynemli"?
A:Ultima picatura cazuta din cer.  Sincer ani de zile ne-am batut capul cu asta dar exceptand un raspuns prietenesc de pe internet nu am gasit nimic rezonabil. Pana la urma noi am spus ca a fost o greseala de la inregistrarea populatiei si am inchis subiectul.
R: Nu cunosti semnificatia numelui dar cu siguranta familia ta a avut o relatie stransa cu arta.
A: Pentru asta sunt sigur. Fratele meu este actor, sora mea este crainica si translatoare. Am un unchi care este actor la Teatrul National, un unchi al mamei mele a fost  İlhan Daner... Deci putem vorbi de o mostenire genetica.
R:Daca tu nu ai fi devenit actor ce ai fi vrut sa fii?
H :Buna, mama si tata sunt avocati. Eu am luat parte la competitia Entep(rade) .
R: Linistea campionului va veni in propriul serial.
H: M-am nascut la 8 luni asa ca mereu sunt grabita si asa ca va cer scuze. I-a folosit lui Aras nu-i asa?
A: Ei bine dupa 5 ani mi-a folosit.
R: Haide sa-i punem prima data intrebarea lui Hazal sa nu explodeze. Dupa cum am auzit provii dintr-o casatorie cu probleme.
H: Sunt culoarea palida  a familiei distruse Izzet Abi(rade) Doar glumeam. De fapt parintii mei au divortat cand aveam 7 ani dar viata noastra a fost mereu echilibrata asa ca am fost un copil fericit. Am avut bani de buzunar din doua parti(rade) Dupa cum stiti nu este nici un scenariu dramatic in viata mea.
R: Si familia ta Aras?
A: Am avut o gramada de probleme economice dar am crescut intr-o familie iubitoare. Dar cum este sa traiesti fara dragoste am invatat dupa ce am devenit actor si sunt foarte entuziasmat de oamenii astia.
R:Presupun ca in atmosfera asta de dragoste nu este inclus si fratele tau.....
A: Initial nu doar apoi(rade).
H: De ce? Acum sunt curioasa.
A: Fratelui meu brusc i s-a facut frica de copii. Cand mama a ramas insarcinata cu mine avea 11 ani si din cauza asta toti colegii lui de la scoala au ras de el si nu a mai vrut sa mearga la scoala.
R: Imi imaginez grija femeii....
A: Nu ma intreba, dupa nasterea mea lucrurile au mers si mai rau. Fratele meu nu m-a acceptat nicicum. Parintii i-au spus ca in viitor vom fi prieteni si el le-a raspuns “ cu asta de aici sa fiu prieten uite cum tremura” si a revoltat lumea. Dar daca ma intrebi acum el este cel mai bun prieten al meu.
R: Tu esti singurul copil Hazal...
H: Sunt singurul copil al avocatilor  Ayşegül Kaya si Serhat Kaya. Dar eu am niste frati minunati din a doua casatorie a tatalui meu. Dupa ce parintii mei au divortat m-am mutat cu mama mea la Balat.  Am fost crescuta intr-o maniera matriarhala. Familia noastra a fost o familie plina de vaduve vesele de asta in jurul meu erau o gramada de femei.
R: Cu alte cuvinte casa a fost dominata de femei.....
H:(rade) Am crescut cu mama. De-a lungul timpului am invata sa ne organizam casa.. Adesea ma gandesc ca daca ea nu ar fi fost mama mea si daca cumva ne-am fi intalnit ea ar fi fost cea mai buna prietena a mea.
R: Prin urmare nu este intamplator ca ai inceput munca la 19 ani ....
H:Totul se datoreaza educatiei mele matriarhale. Prima regula a fost ca fiecare dintre noi sa stea pe propriile-i picioare. Intre timp mama mea a devenit feminista si socialista. Este membru fondator a «Mor Çatı».
R: Cu alte cuvinte nici vorba sa faci parte din familia asta si sa fii apolitic.
H: Exact (rade)
AL Zina (personaj dintr-un serial)
H: (rade)  Nu am nimic de-a face cu Zina.  La noi in cartier “fata avocatei”. Ei chiar spun ca mama mea nu a devenit niciodata “mama lui Hazal”, eu mereu am fost “fata avocatei”.
R: Hazal cand a fost mica era o mica printesa care se juca cu Barbie?
H: Niciodata nu mi-a placut sa ma joc cu Barbie sau ceva de genul. Pot spune ca chiar le-am detestat, cu alte cuvinte nu am fost fata tipica  careia sa-i placa lucrurile sclipitoare, margelele si care sa viseze. Imi placea Lego si in general eram nelinistita, nu puteam sta locului. A, si imi placea baschetul.
“Cos cu oua cos cu oua sa nu cumva sa ma uiti”(poem)
H:(rade) Cand am vazut cosul prima data am intrat in el. Daca vezi pozele mele din copilarie ori sunt intr-un cos ori tin unul.
A: Esti sigura ca nu asta a afectat divortul?
H: (rade)
R: Dumnezeu stie in cati copaci ai urcat si cate geamuri ai spart cu prastia....
H: Cu prastia nu am avut treaba dar de urcat in copaci m-am urcat. Joc foarte bine si fotbal. Odata m-am lovit in fata cu mingea si am decis sa renunt.(rade)
R: Se pare ca micuta Hazal a fost “Erkek Fatma”
H; Am fost fata unui parinte singur, adica mama mea intr-o societate partiarhala in care pentru a fi in stare sa ma protejez si sa am incredere in mine, cred ca am folosit asta ca pe o masca.
R: Ai fost vedeta in clasele primare?
H: Nu chiar, de fapt am fost o eleva rea.Asta sa nu ma intrebi doar pe Aras.(rade)
R; Si tu Aras?
A: Am terminat al treilea la Beşiktaş Anadolu. Am fost in top 100 la universitate , vreau sa spun doar ca am fost studios(rade) Nu am fost dintre aceia care doar citesc. In afara scolii am facut teatru baschet si fotbal.
R:Tu nu ai fost acolo?
H:(rade) Cand am auzit ca la  Beşiktaş Anadolu se face teatru bun  si am vrut sa studiez acolo dar punctele mele nu au fost suficiente si din acest motiv a trebuit sa merg la scoala italiana.
A: Desigur fata mea nu chiar oricine poate merge la scoala noastra.(rade)
R: Ei bine te-ai indragostit de scoala italiana?
H: Nu m-am indragostit de ea ci de Ricky Martin. Cand aveam 8 ani a venit in Turcia si eu am mers cu mama mea la concert. Inca imi amintesc fiecare detaliu minut cu minut.
R: Inca esti fan Ricky Martin?
H: Desigur ca sunt. Cand a venit aici pentru concert un prieten al mamei mele a vrut sa ne introduca dar nu a fost sa fie.  Nu ii iei un interviu tu? Cum este in realiotate? Este la fel de dulce? Daca ai ocazia sa il vezi inaintea mea voi fi inghetata.(rade)
R: Lumea te admira pe tine si tu pe Ricky...
H: Pentru ca Ricky al meu a vrut sa invete spaniola si in orasul in care stateam nu era am ales o alta limba latina, italiana.
A:Exact ca si adolescentii!(rade)
H: Exact. Dar nu a fost doar asta. De cand am fost mica am vrut sa fac ceva legat de arta. Inscriindu-ma la scoala italiana m-am gandit ca mi se vor deschide multe usi.
R: Care oras italian este preferatul tau?
H:Florenta. Am fost acolo singura cand aveam 15 ani.
R:Mama ta desigur ca tremura....
H: Ea m-a trimis, mi-a dat o suma de bani si mi-a spus “vei supravietui”. Cand sa ma intorc am pierdut avionul si am sunat-o plangand. Ea mi-a spus “cu alte cuvinte aventura nu este doar sa dai din gura, asteapta urmatorul avion sa te intorci”.
R: Hazal s-a dus la scoala italiana din cauza dragostei ei pentru Ricky. Tu Aras la ce te gandeai cand te-ai dus la Beşiktaş Anadolu?
A: Pentru ca stateam in carierul Beşiktaş si ca pentru orice copil asta a fost cel mai mare vis. Cred ca vine din educatia mea, imi place ideea de cartier. Magazinele sunt ceva special, sunt acolo de 35 de ani, ii saluti in fiecare dimineata pe aceiasi vanzatori, il sti pe cel care iti vinde nucile.
R: Erai in cartier....
A: Exact. Beşiktaş, cartierul meu imi da siguranta. Asta a jucat un rol important legat de scoala la care voi merge. Este un poem care spune “Ia vaporul din Kadikoy la  Beşiktaş sa te linistesti” Deci ca sa ma regasesc de fiecare data ma intorc in Beşiktaş.
R: Cu alte cuvinte esti un copil popular...
A:Un suflet popular are la baza dreptate si constiinta. Ca filozofie de viata trebuie sa fii atat de corect cat poti. Da, am o inima populara.  Un suflet popular nu anihileaza trupul. Este ca si cum nu inteleg deloc, ceva pe care nu il pot explica exact.
R: Tu si sufletul tau popular....
H: IInitialI Beşiktaş ... Scoala mea era in Ortaköy Beşiktaş.dar mai tarziu m-am transferat la Galatasaray.
R: Cine a platit?
H: Matusa mea dar mai tarziu a spus ca trebuie sa fiu cu toata inima acolo...deci a trebuit sa fiu Beşiktaş... desigur asta s-a intamplat mai demult.
A: Mai bine mai tarziu decat niciodata. (rade)
R: In adolescenta ai facut parte din vreun grup?
H: Da, am facut balet si am cantat la vioara. Dupa un accident de masina am fost nevoita sa renunt la balet. Apoi am inceput sa ascult muzica metalica.
A: Poftim! (rade)
R: Deci ai fost metalist?
H: O vreme ascultam muzica metalica si mi-am vopsit parul in verde.
A:Daca am aflat nu voi mai vorbi cu tine(rade).
R:Esti obsedata de ceva?
H: Pot sa nu fiu? Dar din cauza dragostei mele pentru metal  m-am oprit sa-mi mai rod unghiile.(rade)
R:Care este subiectul cu roaderea unghiilor?
In scoala secundara cand am trecut prin perioada metalica mi-am vopsit unghiile negre si rozandu-le aratau foarte rau. M-am intalnit apoi cu un prieten ce era rocker si mi-a spus” cu unghiile astea ce fel de actrita vrei sa devii?”
A: A fost un pic cam greu.(rade)
H:Da dar asa m-am oprit din rosul lor, acum o mai fac doar cand sunt stresata ca si acum de exemplu. (rade)
R: Sa trecem acum la proiectul vostru “Maral” cea mai frumoasa poveste...
H: De cand am auzit ca voi juca cu el.
A: Suntem prieteni de mult timp dar este prima data ca jucam impreuna. Este o poveste frumoasa.
R:Acest serial este de fapt primul proiect major al TV8
A: Asa cum ai spus, poate fi sau din potriva. Vom vedea in timp.
H:  Serialul are ceva mistic. Numele Maral suna ca si Hazal. Cand a fost scris scenariul, personajul Sarp se numea Aras. Mi-as dori sa mearga bine dar serialul trece printr-o criza.
A: Nimeni nu stie ce va fi. Ne place faptul ca suntem impreuna si credem in ce facem. Audienta ne va spune sau nu....
H: Am muncit din greu sa fim cu totii calzi. Doar primul episod ne-a luat o luna.
R: In plus s-a creat o punte mare in Kocaeli.
H: Lucram cu o echipa mare. Echipa de creatie, regizorul, camermanul, toti fac o munca minunata. Compania de productie nu a lasat nimic la intamplare., a avut mult curaj. Am inceput asta intr-o perioada cand marile productii nu reusesc.
R:Ai luat lectii pentru acest rol?
A: (rade) Pentru a fi capabil sa joc rolul de patiser nu am facut cursuri dar a fost putin mai dificil. Am crescut intr-o familie patriarhala, spre deoasebire de a lui Hazal.  Ani de zile am fost rasfatat de mama si sora mea. Mi-a fost interzis sa intru in bucatarie. Dar sincer imi place acum ca locuiesc la casa mea in mod frecvent sunt in bucatarie.
R: Pentru ca ai castigat bani multi acum te-ai mutat la casa ta?
A: Frate nu ma asculta! Ti-am spus ca imi iubesc mama si nu este usor sa-mi parasesc casa parinteasca.
R: Si legat de banii de care se vorbeste...
A: Eu cred ca tot ce este scris, este pur si simplu doar scris, nici macar nu vreau sa stabilesc care este adevarul.
H: Portofelul fiecaruia este ceva personal. Nu pot intelege cum de s-a ajuns sa se vorbeasca asa de mult pe acest subiect. Eu si cu Aras nu suntem asa. Suntem niste oamnei obisnuiti.
R: Legat de reviste, care este cel mai rau lucru in a fi faimos?
H: Sa nu fiu capabila sa impartasesc momentele intime cu prietenii. Nu sunt cu ei cand vreau. Si ce sa fac legat de barfe. Cel mai reprezentativ moment de exemplu a fost cel in care am absolvit. Era in aceiasi zi in care intreaga echipa "Aşk-ı Memnu" primea “Altın Kelebek” iar la scoala avea loc balul de absolvire. Toata seara am petrecut-o cu o greutate in inima cu nu pot fi cu ei dar pana la urma cu acceptul producatorului am putut merge.(rade)
R: Au luat-o razna cu imoralitatea lui Aras si cu consolele tale(rad toti)
H: Nu pot intelege de ce sunt asa de exagerati. Am aceiasi inaltime ca si Madonna. Nimeni nu spune nimic de asta. Asa ca am decis singura sa pun pe Istagram inainte de a incepe sa scrie, tu ai facut-o oricum. Cum se vede Aras este mai inalt decat mine si in scenele de prim plan se folosesc console. In una din aceste scene am facut o fotografie . Imi place sa ma distrez si asa este un mare avantaj pentru a atenua diferenta de inaltime intre 1.58 si 1.75.
A: Frate inainte sa vorbim de imoralitate hade chiar sa fim.(toti rad)
R: Sa va ajute Dumnezeu.
H:Cand am incetat sa mai fac balet si sa cant la vioara am inceput tangoul dar m-am oprit si cu el. Prea multe de facut, dansat, cantat. Am vorbit cu mama si am scris unei compani pentru reprezentatie. Prima data a venit “Genco” si apoi “Aşk-ı Memnu”. Este interesant cum am ajuns sa joc in “Genco” dar....
R: Respira adanc si spune-ne micuta fata....
H: Bine, bine dinti de scoica(rad toti)
R: Ai spus de mostenirea ta artistica din familie, a avut asta un rol pozitiv sau ai zis mai bine sa aleg un job bine platit?
A: Desigur este o tendinta artistica in familia mea dar mama mea este casnica si tata electrician. Pentru ca am fost bun la scoala mi-au zis sa nu las scoala si sa-mi fac un viitor.
R: Si tu ai ales...
A: Cum ce a spus mama a fost un ordin pentru mine deoarce o iubesc, am dat examen la universitatea ITU sectia aeronautica. Intre timp am inceput sa joc in anuntuiri la scoala si sa-mi fac bani de buzunar. Am jucat intr-o reclama pentru o companie de telecomunicatii.
R: Si ti s-a schimbat viata....
A: Exact. M-a vazut profesoara Zeynep Günay Tan i-a placut si a strigat sa particip intr-un nou serial “ ca va fi ceva diferit iti poate schimba viata. “Poti sa suferi m-a intrebat si i-am raspuns ca sunt gata si mi-a spus ca intr-o saptamana m-a va suna. Am plecat. Ma gandeam apoi ca nu este nici o sansa  dar dupa 3 zile m-a sunat si am inceput sa joc in "Öyle Bir Geçer Zaman ki".
R: Au fost multi care si-au lasat studiile....
A: Timp de 2 ani mi-am inghetat studiile la ITU .
R:Care a fost ratiunea ca ati daruit dragostea mamelor voastre?
A: Mama mea este mandra de fiul ei.
H:Mie mi-a spus “iti rup picioarele” (rad ) Glumeam. Mamam a fost mereu acolo alaturi de mine. Inainte sa incep Genco am vorbit mult. “Dupa o luna vei fi recunoscuta pe strada, daca esti gata pentru asta si eu sunt gata sa te ajut. Dar sa nu cumva sa crezi doar pentru ca vei avea un rol vei fi o stea. Imi iubesc mama, este prietena mea si stie sa stabileasca limitele.
La final?
H: Dar niciodata nu am simtit ceva special...
A: Se zice de sinceritatea feminina. Onesta si dreapta fata Hazal.....
R: Ce interpretare a avut Aras in "Tamam mıyız"?
H: Este foarte talentat ce sa fac!
R: Cat de multe am facut intr-un timp atat de scurt!



 .......................................................................................................................................................
Mehmet Akif Alakurt




R:In secolul 21 asta se intampla in Turcia dragi telespectatori. Din pacate feudalismul care a fost abandonat astazi in tarile civilizate este inca in viata in Turcia. Situatia este atat de rea si de ciudata  incat a devenit subiect pentru seriale si emisiuni TV. Acesta este motivul pentru care se inregistreaza rating asa de ridicat pentru ele. Unul dintre ele este si Sila si Mehmet Akif Alakurt care interpreteaza rolul lui "Boran Aga" se afla azi aici, bine ati venit.
  MAA: Multumesc
R: Daca nu gresesc ati locuit in Mardin pe perioada celor doi ani in care s-a filmat Sila.
  MAA: Da.
R: Ce ati observat, cum dainuie aceasta cultura a violentei in sufletul oamenilor.
MAA: In primul rand asta se transmite de la tata la fiu incepand de la varsta de 3 ani. Cum noi cultivam in inima lor dragoste, ei incearca sa le injecteze in vene violenta. Ei nu fac asta ca si alegere ci este reflectarea comportamentului adoptat.Si ca sa rezolve asta oamenii ar trebui ca prima data sa isi da seama de asta. Fiecare face greseli, fiecare poate avea o problema in comportamentul lui dar daca  nu esti constient de asta o duci ca pe un steag si se continua asa. Asta se intampla in locurile in care nu exista dragoste pentru ca altfel nimeni nu ar pune pistolul la capul cuiva. O persoana sanatoasa nu poate face asa ceva.
R: Cand ma uit as crede ca si nivelul de educatie ar conta dar sunt si oameni foarte educati care iubesc armele.
  MAA: Da.
R: Pentru ca oamenii din acea regiune nu pot fi fara arma. Este acceptata ca facand parte din om.
   MAA: Da sunt deacord. Este legata de lucrul asta. Am stat  in est 2 ani. In acesti doi ani nu te-ai putut ingriji doar de tine. Te confrunti cu arme si masini si nici un fel de activitate sociala, am vazut doar o satra in care se jucau copiii.
R  Sunt trimis acolo pedagogi si psihiatrii.
    MAA: Da este un lucru necesar inainte sa se intample ceva rau, in special in sud-est. Nu spun est spun sud-est pentru ca este un loc foarte diferit.
R: Un loc foarte problematic, rata natalitatii este in crestere, creste si somajul si guvernul da inapoi.
   MAA: Guvernul i-a lasat singuri.
R: Poate ca deranjeaza pe unii dar guvernul vede acest loc ca pe unul in care traiesc oameni de mana a doua.
   MAA:Absolut.
R: Imi amintesc ca in ani 70 eram in orasul Hakkari ca si jurnalist si cu ocazia unei cine eram la masa cu mai multi birocrati ce erau trimisi de guvern acolo. Ascultandu-i mi-am dat seama ca ei se simt pedepsiti prin faptul ca au fost trimisi acolo ca au facut lucruri rele cat timp au lucrat in vest. Parca nu eram intr-un oras din tara mea ci intr-o inchisoare in aer liber. In loc sa fie trimisi acolo oameni de calitate guvernul ii condamna pe acei oameni sa fie prizonierii violentei. Banii care se aduna de la noi se dau in mainile unor astfel de hoti care pe motiv ca fac investitii construiesc cladiri la care le spun fabrici dar care sunt goale si asa nu au fost create locuri de munca.
     MAA: Este important pentru tara noastra ca cei care conduc sa fie constienti de greselile facute si cand isi dau seama de ele sa faca un pas inainte dar daca ignora sau respinge atunci situatia ramane aceiasi. In proiectul nostru "Sila", producatorul nostru Gül Oğuz a dorit foarte mult sa transmita un mesaj educativ pentru ca personajul ce l-am interpretat nu era adeptul impuscarii ba mai mult nu dorea sa poarte arama. Pentru noi a fost o victorie ca am putut creea un astfel de caracter care nu a ales violenta.
R: Ei spun ca trebuie sa aiba arme sa se apere de teroristi dar eu nu sunt deacord cu asta. Oamenii aceia poarta mereu arma, tatii au arme si copiii au arme. Eram in casa unui Aga in orasul Hakkari, ei au trecut cu vederea ca noi eram din vest si cum pe perete lucea o arma a luat-o sa traga. Aga a vrut sa ne testeze si a spus sa tragem in niste tinte alese de el ca doar asa poti fi considerat barbat. Cum eu tocmai imi facusem stagiul militar am nimerit tinta si Aga mi-a aratat mult mai mult respect. Asa vad ei lumea de afara. Ai avut vreo experianta ciudata in timpul filmarilor de acolo?
    MAA: Desigur stim ca cineva si-a pierdut bratul. Brat pierdut intr-un accident de masina. Eu nu-mi pot imagina sa-mi pierd un deget, as fi distrus pentru ca este o parte din mine si o iubesc. Dar pe acela nu l-a afectat deloc, mie imi parea mai rau pentru el decat simtea el. Nu stiu de ce se intampla asta, nu sunt sigur daca asta face parte de propria acceptare poate acesta este miezul problemei. Omul care ucide 44 de persoane nu are respect pentru el si nu are nici o grija in ce priveste viitorul lui pentru ca nu a avut in jurul lui oameni pe care sa-i iubesca si in care sa creada. Daca ar fi avut oameni in care sa creada ca mama, tata, surori frati, daca ar dori sa faca lucruri pentru el pentru familia lui pentru tara lui, lucruri care sa-l lege de viata el nici macar nu s-ar putea gandi sa faca asa ceva.
R: Mi-au ramas in minte niste cuvinte ce le-am vazut scrise pe o cladire de pe o autostrda din Anatolia de est "Locurile in care nu te-ai dus nu sunt ale tale" Multumesc
    MAA:Multumesc






.






9 comentarii:

  1. Multumim pentru traducere,si pentru faptul ca acesti actori indragiti sunt astfel mai aproape de noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ați putea pune interviul cu serenay sarikaya la evenimentul la care a fost ultima data.
    Va rog!
    Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate traduceți voi Kokan Kadar Konuș! Așteptăm cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu traduceți voi Kokan Kadar Konuș??? Așteptăm cu plăcere!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ati putea traduce si reportaje despre Barış Arduç si Elçin Sangu, cei doi protagonisti din Kiralık Aşk?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ati putea traduce si reportaje despre Barış Arduç si Elçin Sangu, cei doi protagonisti din Kiralık Aşk?

    RăspundețiȘtergere
  7. Va rog din suflet...cineva ar putea traduce serialul Ilișki Durumu...e super tare.va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  8. MULTUMESC PENTRU ACESTE INTERVIURI.O INTALNIRE F. AGREABILA CU O PARTE DINTRE ACTORII TURCI INDRAGITI LA NOI. MI-AS DORI SA STIU MAI MULTE SI DESPRE ALTII ( BULENT INAL, SERHAT TEOMAN..) DAR SI MAI MULT MI-AR PLACEA CA CEI CE CONDUC POSTURILE DE TELEVIZIUNE ROMANE CE TRANSMIT SERIALE TURCESTI, FIE SA TRIMITA REPORTERI DE SPECIALITATE IN TURCIA PENTRU A LUA INTERVIURI SPECIAL PENTRU PUBLICUL ROMAN,FIE SA-I INVITE IN ROMANIA SI IN CADRUL UNOR EMISIUNI SPECIALE BILUNARE, LUNARE SA NE FIE PREZENTATI. AU FOST ADUSI ACTORI DE PESTE OCEAN,NU CRED CA AR FI O PROBLEMA FINANCIARA ASA DE MARE, IN PLUS NU NUMAI TURCIA ESTE O TARA FRUMOASA, CI SI ROMANIA ARE CE SA ARATE.TOT ACESTE POSTURI AR TREBUI SA INCERCE A CONTRACTA SERIALE CAP-COADA, NU FRAGMENTE, SAU SI MAI RAU DUPA CATEVA EPISOADE SA LE INTRERUPA FARA NICI O EXPLICATIE. AS DORI SA FIU INFORMATA PE CE SITE POT URMARI MATERIALE DE ACEST TIP. MULTUMESC.VIORICA

    RăspundețiȘtergere